Afbeelding
CLV

CLV’s Sporthighschool Korfbal combineert (top)sport en school

Korfbal

VEENENDAAL Op initiatief van het CLV is er in Veenendaal nu ook een Sporthighschool Korfbal. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen de korfbalvereniging SKF, de korfbalbond KNVK en verschillende middelbare scholen. Want naast de CLV-leerlingen nemen ook enkele leerlingen van het Ichthus College en het Nieuwe Lyceum uit Bilthoven deel aan de trainingen, die verzorgd worden door topcoaches van de bond.

Het was nog vroeg, maar in de hal van korfbalvereniging SKF stonden dinsdagochtend om 8.00 uur al zestien jongens en meiden te trappelen om aan hun eerste training te beginnen van de door het CLV geïnitieerde Sporthighschool Korfbal. Zojuist hadden ze een mooi nieuw sporttenue uitgereikt gekregen.

BONDSCOACH De training werd gegeven door bondscoach Kees Vlietstra, trainer van Talent TeamNL Korfbal. ,,Wie weet draag je ooit een oranje shirt”, zei hij al. Dus zette iedereen zijn beste beentje voor. Ook al omdat ook de plaatsvervangend directeur van korfbalbond KNVK Gert-Jan Kraaijeveld bij deze eerste training aanwezig was, net als wethouder Martijn Beek uit Veenendaal en de rector van het CLV Willem de Vos.

Wethouder Beek: ,,Dit is een unieke combinatie van sport en school, waarbij wij als gemeente Veenendaal hopen dat het de kinderen stimuleert om vooral te blijven sporten.”

MAATWERK De Sporthighschool Korfbal is bedoeld voor extra gemotiveerde en getalenteerde korfballers. Onder schooltijd krijgen zij twee ochtenden in de week les van toptrainers van het KNVK om zichzelf verder te ontwikkelen op korfbalgebied. Daarnaast volgen ze een bewegingstraining volgens het Athletic Skills Model. Op school krijgen zij extra begeleiding in de vorm van maatwerk, waardoor (top)sport en school goed te combineren is.

SAMENWERKING Rector de Vos van het CLV: ,,SKF en het CLV werken al veel langer samen en zijn een eind op weg met de plannen voor een nieuwe gemeenschappelijke en multifunctionele sportaccommodatie. Deze Sporthighschool Korfbal geeft de meerwaarde van een samenwerking maar weer eens aan.” KNVK-bestuurder Kraaijeveld vult aan: ,,De bond is er trots op dat hier in Veenendaal de derde korfbalschool van Nederland gestart is en we zijn erg blij met het grote aantal deelnemers.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45