Afbeelding
Aleid Auwerda

Van Gent Finaleweken: SKF haalt nat pak in afsluiting seizoen

Korfbal

VEENENDAAL De laatste wedstrijd van het seizoen was geen verrassing in uitslag voor SKF. Met veertien gespeelde wedstrijden en nul punten behaald te hebben, is degradatie de juiste weg voor de korfballers: ,,We hebben iedere wedstrijd verloren dit seizoen. Dus dan heb je net iets meer te zoeken in de overgangsklasse. Waar je wint en je ook meer het succesgevoel beleeft, om zo meer te gaan leren als jonge groep’’, aldus coach Wouter van Steenbergen. 

door Siem van Eck 

,,Vanaf het begin af aan was Dalto de betere partij. Zij hadden er nog wel even zin in, in de laatste wedstrijd van het seizoen. Ze gooiden het gas aardig open in de eerste helft. We hadden moeite met het voor verdedigen, met name bij onze meiden. Dat zorgde ervoor dat we niet echt tot kansen kwamen. De eerste helft hebben we nog wel wat gecreëerd maar was de afronding niet van hetzelfde niveau als vorige week. We gingen met 6-15 de rust in en dan knakt er mentaal op een gegeven moment wat. We scoorden onze kansen niet en dan ga je ook een beetje tegen jezelf spelen. Dat is wel jammer, omdat je graag met een goed gevoel het seizoen af wilt sluiten.’’

SKF verloor de thuiswedstrijd met 12-26

,,Vanuit de club hadden we gisteren een feest en een grote BBQ. Uiteindelijk werd iedereen de zwembaden ingegooid, dus ook de ondergetekende moest eraan geloven. Aanstaande donderdag hebben we een afsluitende BBQ met de selectie. Ook hebben we nog Thijs, Sytse, Daniël en Diede een afscheidsmomentje gegeven.”

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 4 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 11 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 18 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50