De impressie die inmiddels is aangepast.
De impressie die inmiddels is aangepast. Mies Architectuu

Vertraging bij plannen voor tweede sporthal SKF

Korfbal

VEENENDAAL De bouw van een tweede sporthal bij korfbalvereniging SKF heeft vertraging opgelopen. ,,Waar we stiekem de hoop hadden om voorzichtig rond deze periode aan bouwen te denken is de waarheid dat we terug moesten naar de tekentafel”, legt SKF-voorzitter Wouter ten Caat uit.

Enkele maanden terug kwam het nieuws naar buiten dat er plannen zijn voor een tweede sporthal, naast de huidige hal van SKF. In de nieuwe hal zullen ook FitBody Coaching en sportschool Ultimate Fit een plekje krijgen, het CLV kan er lessen geven en ook Sportservice Veenendaal en de gemeente kunnen gebruik maken van de hal aan de Wageningselaan.

,,Er ligt inmiddels een nieuw ontwerp waarbij de sportschool niet meer onder de hal komt, maar aan de achterzijde van de nieuwe hal met uitkijk op de surfvijver”, legt Ten Caat uit. ,,De plaatsing aan de achterzijde brengt kostentechnische voordelen met zich mee, maakt de aansluiting op de hal eenvoudiger en zal ook betekenen dat de ontsluiting van de sportschool waarschijnlijk via de surfvijver zal verlopen. Dat laatste sluit heel mooi aan bij de wens van SKF om dit van elkaar te scheiden, maar dit traject heeft helaas wel tijd gekost.”

En dan is er nog iets wat vertraging veroorzaakt, vervolgt de voorzitter van de korfbalclub. ,,Wat ook niet meehelpt op dit moment is de onrust op de markt qua grondstoffen. Hierdoor komen budgetten en daadwerkelijke offertes ver uit elkaar te liggen, eigenlijk te ver. Met het aangepaste ontwerp en een andere methodiek qua aanbesteden is de hoop aanwezig dat we dit verschil aanzienlijk kunnen verkleinen en mogelijk wegpoetsen.”

Ten Caat: ,,Hoewel de vooruitgang de afgelopen twee maanden dus minder is dan verwacht is er wel in de maanden hiervoor veel overleg geweest tussen de betrokkenen. Vooral met het CLV hebben we veel gesproken over hoe we samen twee hallen kunnen beheren, exploiteren en onderhouden. Maar ook is er voorzichtig gekeken wat er nodig is qua inrichting en dergelijke. De relatieve rust willen we de komende maanden gebruiken om met een groep intern bij SKF zaken beter uit te werken.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 18 1 uur geleden
Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 19 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 28 apr, 19:53
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 28 apr, 18:27
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 28 apr, 18:03