Afbeelding
SKF korfbal

SKF neem afscheid van drie spelers

Korfbal

VEENENDAAL Drie spelers namen afgelopen week afscheid van de SKF-selectie. Na de onderlinge wedstrijd tussen het eerste en tweede team van de Veenendaalse korfbalclub waren er warme woorden, bloemen en presentjes voor Peter van de Weetering, Ilse van Ekris en Bastian van Essen. Van de Weetering en Van Ekris zijn volgend seizoen terug te zien in het derde van SKF, Van Essen stopt helemaal met korfbal.

Peter van de Weetering is een echte clubman, hij werd op z’n 7e lid van SKF. Vervolgens doorliep hij alle niveaus van de jeugdopleiding, om vier seizoenen geleden aan te sluiten bij de selectie. In de eerste twee jaar ontwikkelde hij zich sterk, met een plek in het eerste als beloning.

Ilse van Ekris kwam in 2016 bij de selectie. Dat gebeurde bijna geruisloos, in het kielzog van haar oudere zus Vera die al even in het eerste speelde. Gedurende de vijf seizoenen ontwikkelde Van Ekris zich uitstekend. Haar werklust en inzicht gecombineerd met een sociale teamdiscipline, maakte haar tot één van de drijvende krachten van SKF 1.

Bastian van Essen speelde in 2018 nog in de A-jeugd toen trainer Steven Brink hem gedurende het seizoen overhevelde naar de selectie. In de beslissingswedstrijd in Maarssen stond hij in de basis waarmee SKF handhaving in de Overgangsklasse afdwong. Zijn drive voor topkorfbal bracht hem vervolgens mooie jaren in Bennekom, bij DVO speelde hij de veldfinale en de zaalfinale in de Ziggo Dome. Vorige zomer kwam Van Essen terug naar SKF. Door de Covid-situatie bleef de rentree beperkt, zijn carrière maakt dat hij korfbal (tijdelijk?) op het tweede plan moet zetten.

Na afloop van het oefenduel sprak Topkorfbalmanager Arnold Burger het drietal toe. Hij bedankte de vertrekkers voor hun inzet en de bijdrage aan de ontwikkeling van het topkorfbal bij SKF. Uiteraard waren er bloemen en vanuit de groep ook nog passende cadeaus en ‘coronaveilige’-hugs.

Bron: SKF korfbal.

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 2 minuten geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 1 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 4 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 19 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30