Afbeelding
Fotocollectie Marit van Rabenswaaij

Sportgala Veenendaal: Marit van Rabenswaaij maakte haar NK-debuut op halve kracht

Gymnastiek

VEENENDAAL Turnster Marit van Rabenswaaij debuteerde in 2022 op het Nederlands Kampioenschap Turnen in Ahoy Rotterdam. Een mooi moment, maar haar debuut verliep anders dan ze had gehoopt en verwacht. 

,,Ik heb jaren in de eerste divisie geturnd en ik mag nu in de eredivisie turnen. Eind 2021 ben ik gevallen en was een operatie aan mijn enkel noodzakelijk. Het herstel leek goed te gaan, maar een week voor het NK kreeg ik te horen dat het met mijn enkel nog niet helemaal goed zat. Het werd toen een NK op halve kracht, mooi voor de ervaring, maar nietsbetekenend voor het klassement. Inmiddels ben ik nog een keer aan mijn enkel geholpen. Ik ben nu weer aan het opbouwen en ik hoop op 8 januari 2023 weer mijn eerste wedstrijd te turnen.” 

Van Rabenswaaij hoopt sterk terug te komen. ,,Ondanks de vele frustraties die dit jaar opleverde, heeft dit mij ook veel geleerd. Ik heb geleerd door te zetten en positief te blijven, ook al bleef ik maar slecht nieuws ontvangen”, aldus Marit, die behalve turnster ook student is: ,,Ik zit in mijn tweede jaar van de studie Sportkunde in Nijmegen. Door de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) heb ik de topsportstatus toegewezen gekregen, waardoor het voor mij mogelijk is om 15,5 uur in de week te trainen naast mijn studie.”

,,Mijn doelen voor 2023 zijn allereerst weer fit zijn en voluit kunnen trainen. Bovendien wil ik graag de top 15 behalen op het NK en mij plaatsen voor een toestelfinale. Daarvoor is een top 8-klassering noodzakelijk.”  

Zaterdag 7 januari 2023 wordt het Sportgala Veenendaal gehouden. Tijdens een avondvullend programma in De Basiliek wordt bekend welke sporters, ploegen en trainers er met de prijzen vandoor gaan. Op deze website en in De Rijnpost presenteren Sportservice Veenendaal en RegiosportVeenendaal.nl de komende dagen alle genomineerden.

advertentie
advertentie
Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 12 uur geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 14 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 28 apr, 19:53
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 28 apr, 18:27
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 28 apr, 18:03
Afbeelding
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55