Zwembad De Vallei scoort 7,9 bij publiek
Zwembad De Vallei scoort 7,9 bij publiek Ted Walker fotografie - Zwembad de Vallei

Zwembad De Vallei gaat in 2023 voor een acht

Zwemmen

VEENENDAAL Zwembad De Vallei scoorde in 2022 bij het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek een 7,9. Dat is de hoogste score in tien jaar tijd, en 0,2 beter dan in 2021. Zwembadmanager Sander Schoone is blij met dit cijfer, maar wil ook graag meer: ,,We verbeteren voortdurend onze kwaliteit. We proberen de feedback uit het onderzoek om te zetten in kwaliteitsverbetering. Dat heeft in 2022 goed uitgepakt. Nu gaan we in 2023 voor de acht.”

Zwembad De Vallei meet in december jaarlijks de klanttevredenheid over verschillende onderdelen van het bad. Bijna tienduizend bezoekers werd om een beoordeling gevraagd. De bezoekers die vooral banen komen zwemmen honoreerden hun bezoek met gemiddeld een 8, hetzelfde cijfer dat de deelnemers aan de watergym gaven. 

SPEELTOESTELLEN

Ook de organisatorische onderdelen van het zwembad werden beoordeeld. Schoone: ,,Er is gekeken naar de lesgevers, de toezichthouders, het baliepersoneel en de schoonmakers. Ik ben er trots op dat 80 procent van onze bezoekers ons de kwalificatie goed tot zeer goed heeft gegeven.”

De respondenten konden ook een verlanglijstje indienen. Meer speeltoestellen in het water werd het meest genoemd, maar ook hoog op de lijstjes stonden wellness-voorzieningen, zoals sauna, stoomcabine en een whirlpool.

BOVENGEMIDDELD

Eerder in 2022 werd een landelijk vergelijkend onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek kwam tot stand via een partnerschap met Mulier Instituut, Vereniging Sport en Gemeenten, Universiteit Gent, Netwerk Lokaal Sportbeleid (voorheen ISB VZW) en Sento. In dit onderzoek wordt, behalve naar de specifieke zwembaden, ook een vergelijking gemaakt met soortgelijke zwembaden (Cluster B) en een landelijk gemiddelde. In dit onderzoek scoorde Zwembad De Vallei bovengemiddeld. De landelijke waardering is een 7,6, vergelijkbare baden scoorden 7,4, terwijl Zwembad De Vallei een 7,7 scoorde.

,,Drukte en onze openingstijden zijn aandachtspunten”, verklaart Schoone, die tevreden is met de onderzoeksresultaten aan het begin van 2023. ,,In januari werden we met succes gekeurd door het Keurmerk Veilig en Schoon. We hebben alle zaken rondom Veiligheid en Hygiëne prima voor elkaar. En nu krijgen we de resultaten van de klanttevredenheidsonderzoeken, die ook heel positief zijn. Dat is een bemoedigend begin van een nieuw jaar.”

advertentie
advertentie
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 48 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 2 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26