Een blok van Mart Overdijk en Wouter Renger (Archieffoto)
Een blok van Mart Overdijk en Wouter Renger (Archieffoto) Fleur Rosier

VCV kan niet stunten tegen topper Sliedrecht: ‘Zij waren op alle fronten beter’

Volleybal

VEENENDAAL Na twee weken rust mocht VCV weer aan de bak in de topdivisie. Topper Sliedrecht 2 bleek een maat te groot voor de mannen van Hans Mater: 3-0.

door Rick Praamstra

Sliedrecht is een grote naam in het volleybal en vooral de vrouwentak is succesvol met meerdere landstitels. Bij de mannen is het eerste team van Sliedrecht een middenmoter in de eredivisie en het tweede team staat stevig op de tweede plek een niveau lager in de topdivisie. 

ONDER DRUK

Hans Mater zag dat Sliedrecht ‘op alle fronten beter was’ dan zijn VCV. ,,Serverend zette Sliedrecht ons goed onder druk en we hadden moeite met de passing. Hun spelverdeler gebruikte het midden veel en die hadden een heerlijke wedstrijd qua scoringspercentage. Als we dan ook de ralleypass niet goed weten te verzorgen en elfmaal fout serveren, dan wordt het tegen een tegenstander als Sliedrecht moeilijk.”

HANDHAVING

Mater spreekt dan ook van een verdiende zege van Sliedrecht. Hij had wel oog voor enkele spelers die er positief uitstaken zaterdagavond. ,,Wouter (Renger) en Lars (Oostrom) hebben een goede wedstrijd gespeeld. Thomas (Rosier) begon als libero omdat Rik Meuleman vertraging had met zijn vlucht uit Barcelona. Rik, Senna (Renting), Bram (Brouwer) en Tycho (Snijders) hebben deze wedstrijd als invallers ook hun steentje bijgedragen.”

VCV blijft na de nederlaag op de negende positie in de topdivisie. Deze plek op de ranglijst zorgt voor handhaving en daar mikken de mannen van VCV op. Volgende week ontvangen de Veense volleyballers Spaarnestad. De Haarlemmers staan een plaatsje lager op de ranglijst en zijn een directe concurrent in de strijd voor handhaving en tegen degradatie.

Setstanden: 25-18 25-19 25-19

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 1 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 2 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 3 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 8 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede gisteren