Afbeelding
Pieter Limbeek Fotografie

Van Gent Finaleweken: ZVC strijdt op Texel voor plek in finale play-offs

Voetbal

VEENENDAAL Een uitwedstrijd op een Waddeneiland, het is niet voor veel sportteams uit onze regio weggelegd. Voor de zaalvoetballers van ZVC uit Veenendaal is het morgen de realiteit. In Den Burg spelen de Veenendalers tegen Texel’94. En dat is niet ‘zomaar een potje zaalvoetbal’. Op het spel staat de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie.

De wedstrijd in Den Burg begint al om 17.30 uur. ,,Zo kunnen we de laatste boot terug nog halen”, legt Teus Nieboer namens ZVC uit. ,,Het mooiste was natuurlijk als we er een weekendje weg van gemaakt hadden, maar dat bleek op zo korte termijn niet te organiseren.” En dus wordt het een lange dag voor ZVC, dat om 11.00 uur al verzamelt voor een brunch in Veenendaal waarna de lange reis gaat beginnen.

LAATSTE PLOEG UIT EERSTE DIVISIE

,,ZVC is de laatste ploeg uit de eerste divisie die nog kans maakt om te promoveren”, vervolgt Nieboer. ,,Texel’94 is in de eredivisie zesde geworden en is de vorige ronde ingestroomd. Daar was onze oude bekende van ZVC Cagemax de tegenstander. De verschillen in die wedstrijd waren klein. Dit seizoen was Cagemax over het seizoen heen toch wat constanter dan ZVC en ZVC heeft dus een goede dag nodig om Texel te kunnen verslaan. Texel is deze wedstrijd de favoriet en  heeft ervaring op hoger niveau. Aan de andere kant heeft ZVC niets te verliezen en heeft het al genoten van deze bonuswedstrijden.”

GEDULDIG BLIJVEN

De Veenendalers weten waar de kracht van Texel ligt en ook waar de kansen voor ZVC liggen. ,,Texel geeft over het algemeen niet veel weg, maar is ook niet bijzonder productief. ZVC zal dus geduldig moeten blijven spelen om niet in de omschakeling verrast te worden. Het zullen twee speelstijlen zijn die normaal gesproken elkaars tegenpolen zijn.”

FANTASTISCHE AANHANG

ZVC zal het op het Waddeneiland moeten doen zonder Bilal Tmim die is geschorst vanwege zijn tweede gele kaart in de play-offs. Maar ook de steun van het Veenendaalse publiek zal logischerwijs wat minder zijn dan de afgelopen weken. ,,Voor de supporters die ZVC toch willen ondersteunen, is het niet naast de deur. Maar sfeer zal er sowieso zijn, Texel beschikt over net zo’n fantastische aanhang als wij.”

Mocht ZVC zaterdag winnen van Texel, dan volgt volgende week de finale voor promotie naar de eredivisie. Dan is in Eindhoven de nummer vijf van de eredivisie, ZVV Eindhoven, de tegenstander.

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 12 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 12 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 14 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 19 uur geleden