VRC 1 selectie
VRC 1 selectie Annemarie Bakker

Hardwerkend VRC bekert juichend verder: ‘Ik ben tevreden met het resultaat en blij dat we door zijn’

VEENENDAAL Vanavond speelde VRC in de achtste finale van de districtsbeker tegen HSV. In Heiloo won VRC de bekerwedstrijd tegen de zondag tweedeklasser met 0-1 door een doelpunt van Sam Schoeman. Eerder eindigde VRC als eerste in de poule en won het in de vervolgrondes van SMVC, vierde divisionist WV-HEDW en door na penalty’s te winnen van BFC.

Door Job Boers

GEDULDIG BLIJVEN

VRC begon met drie andere spelers dan afgelopen zaterdag aan de wedstrijd om de kwartfinale te halen. De gemotiveerde spelers begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd al hadden de mannen van coach Niels ten Have het in de eerste helft lastig. ,,We speelden in lastige omstandigheden met flinke wind en regen terwijl de tegenstander hoog druk zette. Daardoor hadden we moeite in de beginfase om onder hun uit te voetballen.’’

Naarmate de eerste helft vorderde bleef VRC geduldig en kregen ze iets meer grip in het balbezit. In de 41e minuut scoorde Sam Schoeman de 0-1. ,,Bij één van de eerste betere mogelijkheden scoorden we en met de rust in het vooruitzicht gaf dat een goed gevoel. Het was ook niet gek geweest als zij scoorden.’’

De Veenendalers gingen met een voorsprong de rust in en ze kwamen fris uit de kleedkamer. In de tweede helft speelde het team zorgvuldiger. ,,We speelden in de tweede helft wel iets beter maar we maakten voorin iets te vaak de verkeerde keuze. HSV creëerde wel een aantal goede kansen maar we stonden verdedigend heel erg goed’’, aldus ten Have.

SLOTFASE

De geel-blauwen hadden de winst in het vizier waardoor er veel energie werd gelegd in de duels. Terwijl VRC een aantal spelers wisselden kwam het in de slotfase met 10 man te spelen door een blessure. Met nog vijf minuten op de klok rook de tegenstander hun kans om nog een doelpunt te maken. ,,Ze speelden logischerwijs veel de lange bal met de hoop dat hij nog goed zou vallen. Wij bleven scherp en geconcentreerd verdedigen tot het einde. In de competitie krijgen we qua resultaat soms niet het ‘loon naar werken’ maar vanavond hebben we wel meer gekregen dan we verdienden. Uiteindelijk kan je inderdaad ook zeggen dat het in bekervoetbal niet uit maakt hoe je wint. Ik ben tevreden met het resultaat en blij dat we door zijn’’, sluit ten Have af.

Als VRC de kwartfinale wedstrijd wintdan mag het team van coach Niels ten Have volgend seizoen meedoen aan de voorronde van de KNVB beker.

De Veenendalers nemen het aanstaande zaterdag in de competitie op tegen de Veensche Boys. VRC staat twee posities lager dan de Nijkerkerveners op de ranglijst in de reguliere competitie.

Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 2 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 3 uur geleden
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 19 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26