Afbeelding
VZC triatlon

Drie nieuwkomers voor VZC triatlon: ‘Superveel zin in dit avontuur’

Triatlon

VEENENDAAL De triatlonvrouwen van VZC werden dit jaar kampioen van de eerste divisie en promoveerden daarmee naar de eredivisie. Om ook op dat niveau met een ruime en goede selectie in actie te kunnen komen, heeft VZC drie nieuwe atletes aangetrokken: Christina Draijer, Rianne Snel en Anne Wil Veldman.

Terwijl de trainingen in aanloop naar het volgende seizoen alweer begonnen zijn, stellen de nieuwkomers zichzelf voor. Rianne Snel is nog niet zo lang actief in de triatlonsport, vertelt ze. ,,Nadat ik gestopt ben met turnen ben ik op zoek gegaan naar een sport die net zoveel uitdaging geeft. Toen ik een triatlon zag leek mij dat wel iets en inmiddels weet ik dat beter leren zwemmen, fietsen en lopen nooit verveelt. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en naast het fietsen en lopen op de weg ben ik tegenwoordig ook graag in het bos te vinden”, aldus de atlete die vorig jaar bij UHTT in de eerste divisie van start is gegaan met triatlon.

ERVARING Draijer heeft er al wat meer seizoenen op zitten. ,,Ik ben alweer heel wat jaren actief als triatleet, in binnen- en buitenland. Inmiddels ben ik ruim twee jaar gesetteld in Veenendaal, dus het werd tijd om voor de derde keer in mijn carrière van tenue te wisselen en vanaf volgend jaar voor VZC uit te komen in de eredivisie. Mijn sterkste onderdeel is fietsen. Het maakt niet uit op welke fiets. Mijn wedstrijdervaring in gravelraces, veldrijden en criteriums heeft me veel tactiek bijgebracht waar ik handig gebruik van hoop te maken tijdens stayertriatlons.”

VEEL SPORTEN Veldman woont nu drie jaar in Veenendaal, maar heeft voor die tijd al heel wat sporten uitgeprobeerd. ,,Vanaf mijn derde, toen ik de wereld kon ontdekken op mijn fietsje, ben ik verkocht aan het fietsen. Al bleek fietsen niet het enige wat ik leuk vond. Als snel kwam daar turnen bij en later paardrijden. Bij de sportdagen op de basisschool bleek ik ook aardig te kunnen atletieken, en nog even later, in mijn studententijd, ging ik helemaal los wat betreft het beoefenen van nieuwe sporten. Zo heb ik getennist, gesnowboard, gesurft, ben ik wedstrijdschaatsster geweest, deed ik aan hardlopen, af en toe voetballen en wielrennen.”

ZWEMMEN ,,Uiteindelijk heb ik me ook gewaagd aan het zwemmen”, vervolgt Veldman. ,,En dat was nog niet zo eenvoudig. Ik verzoop ongeveer na elke baantje, en was helemaal stuk na zo’n training. Toch vond ik het heerlijk! En was dit de opstap naar triatlon. Ik leerde gelukkig snel en omdat ik het toch wel heel leuk vond, ben ik in 2016 lid geworden bij de Dolfijn in Amsterdam. Hier kreeg ik het crawlen pas echt onder de knie en werd ik gevraagd om mee te doen in de eerste divisie.”

ZIN IN Ze kijkt ernaar uit om met VZC naar de eredivisie te gaan. ,,Ik heb ongelooflijk veel zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan met deze snelle meiden. De grootste uitdaging bij mij ligt nog steeds bij het zwemmen, fietsen gaat me makkelijker af en hardlopen mag weer meer getraind worden na een blessure. Maar ik ben heel benieuwd wat dit jaar gaat brengen en heb superveel zin in dit nieuwe avontuur!”

Dat is bij de andere twee nieuwelingen niet anders. ,,Ik kijk ernaar uit om komende tijd veel samen te trainen. Zo heeft ieder teamlid zijn eigen kracht en door deze te bundelen, kunnen we elkaar op een hoger niveau brengen”, vertelt Draijer. ,,VZC heeft een super leuk, sterk en enthousiast team”, vervolgt Snel. ,,Ik kijk er naar uit om mee te gaan trainen en samen veel plezier te maken!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 6 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 6 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 8 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 13 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 25 apr, 16:21