Archieffoto van Victor Goené.
Archieffoto van Victor Goené. Bennie Slagers

Victor Goené 39e bij Europacup in Portugal

Triatlon

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené is afgelopen week 39e geworden bij de Europacup in het Portugese Alhandra. De Veenendaler kijkt tevreden terug de race.

,,Zwemmen was een uitdaging door de hevige stroming”, blikt Goené terug. ,,Ik dook dramatisch en lag toen gelijk achteraan. Ik besloot gelijk op te schuiven naar de zijkant om zo vrij te liggen. Door de stroming zwommen veel atleten om en lag ik redelijk vooraan. Ik kwam als 23e uit het water en zat vrij makkelijk in de tweede groep.” 

,,Na 4km fietsen sloot de groep achter ons aan en 2km verder sloten we aan bij de kopgroep. Hierdoor gingen we met ruim veertig man door en heb ik mij rustig gehouden en gewacht op het lopen.” 

Dat laatste onderdeel zorgde voor gemengde gevoelens, vertelt Goené. ,,Ik begon goed voorin, maar ik werd links en rechts ingehaald. Ik voelde mij goed, dus begreep niet hoe ik zoveel plekken verloor. Achteraf bleek gewoon dat iedereen heel hard liep, inclusief mijzelf. De rest ging gewoon harder. Ik werd 39e, niet de uitslag waar ik op hoopte, maar de race verliep goed en ik ben daarom zeker tevreden.” 

Komende zondag heeft Goené alweer zijn volgende wedstrijd, de World Cup in Karlovy Vary. ,,Een race waar ik erg veel zin in heb en ook met veel plezier ga doen!”

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 16 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 16 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 18 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 uur geleden