Afbeelding
Charlotte Grassal

Tennisser Van de Zandschulp kiest voor coach Groeneveld

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft een nieuwe coach gevonden. De Veenendaler, de nummer 29 van de wereld, gaat verder met Sven Groeneveld. Van de Zandschulp beëindigde eerder dit jaar de samenwerking met Peter Lucassen.

Groeneveld is de komende week al mee als coach op het toernooi van Rome. ,,Ik kijk er zeer naar uit om met een internationaal zo ervaren coach als Sven aan de slag te gaan”, liet Van de Zandschulp via zijn management weten. ,,Mijn ambities om door te groeien in het internationale tenniscircuit zijn duidelijk. Met de kennis en kunde van Sven aan boord denk ik dat mijn begeleidingsteam een serieuze kwaliteitsimpuls krijgt.”

Van de Zandschulp werd de afgelopen maanden begeleid door Dennis Sporrel en Paul Haarhuis. ,,Ik bedank ze voor alle support die zij mij hebben geboden in de periode dat ik niet over een vaste trainer/coach kon beschikken.”

Groeneveld was tot eind vorig jaar coach van de Canadese Bianca Andreescu. De Haarlemmer meldde op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Eerder coachte hij onder anderen Monica Seles, Arantxa Sánchez Vicario, Tommy Haas en Maria Sjarapova.

,,Dat Botic mij persoonlijk belde om te vragen of ik hem wilde gaan begeleiden in deze fase van zijn carrière voelt als een eer”, reageerde Groeneveld op Twitter. ,,Ik geloof in de groeimogelijkheden van Botic. Ik zie het als een spannende uitdaging om hem te ondersteunen in het maximaliseren van zijn talenten en het realiseren van zijn doelen en dromen. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 47 minuten geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 1 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 2 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 7 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 23 uur geleden