Vorig jaar augustus stond Van de Zandschulp even op de 22ste plaats, vooralsnog zijn hoogste ranking.
Vorig jaar augustus stond Van de Zandschulp even op de 22ste plaats, vooralsnog zijn hoogste ranking. ANP/Sander Koning

Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp na verloren finale mondiale nog nummer 29

Tennis

VEENENDAAL (ANP) De Veenendaalse tennisser Botic van de Zandschulp heeft ondanks het bereiken van de finale op het ATP-toernooi van München geen progressie kunnen boeken op de wereldranglijst. De 27-jarige vond zijn naam maandag opnieuw terug op de 29ste plaats, net als vorige week. Vorig jaar augustus stond Van de Zandschulp even op de 22ste plaats, vooralsnog zijn hoogste ranking.

De Nederlander bereikte afgelopen week voor de tweede keer op rij de finale op het gravel in München. Net als vorig jaar trof Van de Zandschulp daarin de Deen Holger Rune. Een jaar geleden moest hij al tijdens de eerste set opgeven vanwege ademhalingsproblemen. Nu liet Van de Zandschulp vier matchpoints onbenut en verloor hij de beslissende derde set via een tiebreak.

De 19-jarige Rune staat op de wereldranglijst op de zevende plaats. Novak Djokovic voert de lijst nog steeds aan, hoewel de Serviër afgelopen week in de Bosnische stad Banja Luka al in de kwartfinales werd uitgeschakeld. Djokovic heeft zich vanwege fysieke problemen afgemeld voor het masterstoernooi dat deze week in Madrid begint.

Tallon Griekspoor leverde twee plaatsen in en zakte naar de 36ste plaats. Hij werd in Banja Luka in de eerste ronde uitgeschakeld. Griekspoor en Van de Zandschulp doen nu beiden mee in Madrid. Ze behoren tot de geplaatste spelers en hebben daarom een ‘bye’ in de eerste ronde.
Bij de vrouwen staat Arantxa Rus nog steeds op plek 107.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 4 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 4 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 6 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 11 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 25 apr, 16:21