Foto uit archief.
Foto uit archief. EPA/Christophe Petit Tesson

Van Gent Finaleweken: Nederlaag komt hard aan bij tennisser Van de Zandschulp

Tennis

VEENENDAAL (ANP) De nederlaag in de finale van het tennistoernooi in München kwam hard aan bij Botic van de Zandschulp. De Veenendaler liet op jacht naar zijn eerste ATP-titel tegen de Deen Holger Rune in de derde set vier wedstrijdpunten liggen. ,,Dit was een erg teleurstellende wedstrijd voor mij. Natuurlijk heb ik een goed toernooi achter de rug, maar dat goede gevoel verdwijnt wel als je op zo’n manier een finale verliest”, aldus de 27-jarige Nederlander.

Vorig jaar moest Van de Zandschulp in zijn eerste ATP-finale tegen Rune in de eerste set met ademhalingsproblemen opgeven. Na afloop van de halve eindstrijd zei hij blij te zijn dat hij nu weer een kans kreeg om iets goed te maken. Hoewel hij zich goed terug vocht, lukte het niet.

TERUG VECHTEN

Volgens Van de Zandschulp had Rune in de eerste set het beste van het spel. ,,Ik werd meteen door hem gebroken, maar ik vocht terug. Hij won die set uiteindelijk, maar in de tweede set begon ik beter. In de derde set begon ik goed en kon een paar keer serveren voor de wedstrijd. Het doet pijn dat het dan zo afloopt.”

Van de Zandschulp is nog op zoek naar een nieuwe coach en werd in München begeleid door Daviscup-captain Paul Haarhuis, die voelde na afloop de pijn bij Van de Zandschulp. ,,Dit was een frustrerend einde van de week. Als je zo dicht bij je eerste titel bent en het eindigt zo, dan geeft dat een ontzettend naar gevoel. Het is zaak dat hij dit gevoel zo snel mogelijk wegspoelt, al zal dit nog wel een paar dagen of wat langer blijven hangen”, zei Haarhuis.

BEETJE DRAMA

Haarhuis had zich verbaasd over het gedrag van Rune, die zich in derde set liet behandelen aan zijn schouder en ook nog last kreeg van zijn enkel. ,,Hij ging na die schouderbehandeling eerst inhouden, maar daarna ging hij weer volle bak. Daarna verstapte hij zich blijkbaar en ging lopen hinken, maar niet veel later liep hij weer als een kievit. Dit doet ook iets met Botic. Ik ken Rune niet goed genoeg om te weten dat hij altijd zulke dingen doet. Maar ik hoor wel dat het bij hem altijd een beetje drama is.”

Volgens Haarhuis is het ook logisch dat het in je hoofd gaat zitten als je zo dicht bij de titel bent. ,,Maar zo’n frustrerend einde hoort ook bij tennis. Ik hoop dat hij toch kan meenemen dat hij heel goed gespeeld heeft”, aldus Haarhuis. Hij zal Van de Zandschulp de komende weken niet begeleiden. ,,De afspraak was deze en vorige week. Ik ben wel bij Roland Garros, maar dan weer voor mijn rol als Daviscup-captain.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02