Ted Walker

Sportgala Veenendaal: Erik de Heer rijgt de successen aaneen met Hang On

Survival

VEENENDAAL In 1996 werd Erik de Heer in Veenendaal uitgeroepen tot Sportman van het Jaar, vanwege zijn survivalprestaties. Nu is De Heer genomineerd als trainer/coach van de survivalgroep Hang On.

De Veenendaler is al dertig jaar survivaltrainer, en met succes. Ook in 2022 werden door veel Hang On-leden prijzen gepakt. Erik de Heer: ,,2022 was een uiterst succesvol jaar. Tijdens de wereldkampioenschappen Obstacle Course Racing (OCR) in de Verenigde Staten won Hang On zilver en brons (Elite Teamrace). In de leeftijdscategorieën scoorde de ploeg twee keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons.”

Ook op het Europees Kampioenschap OCR waren er podiumplaatsen voor Hang On, met Europese titels bij de Elite heren shortcourse en de Elite Teamrace. Het damesteam pakte brons in de Elite teamrace. Bovendien werden in de verschillende leeftijdscategorieën acht gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles veroverd.

Op nationaal niveau scoorde Hang On ook uitstekend, met twee Nederlandse survivalkampioenen bij de jeugd, drie tweede plaatsen en één derde plaats. Vier leden wonnen hun klassement in de Landelijke Survivalrun Competitie, terwijl de jeugdleden drie titels pakten. Bij het Nederlands kampioenschap OCR was het volledige heren-Elitepodium voor Hang On. Bij de dames werd een derde plaats gescoord, terwijl de jeugd vier gouden en vier zilveren medailles verzamelde.

De plannen voor 2023? Erik de Heer: ,,We willen ons kwalificeren voor het EK OCR in Hongarije en voor het WK OCR in België, met als ultieme doel het prolongeren van Elite Europees kampioen en een wereldtitel. Daarnaast willen we binnen de Nederlandse competitie en het NK veel podiumplaatsen halen.”

Zaterdag 7 januari 2023 wordt het Sportgala Veenendaal gehouden. Tijdens een avondvullend programma in De Basiliek wordt bekend welke sporters, ploegen en trainers er met de prijzen vandoor gaan. Op deze website en in De Rijnpost presenteren Sportservice Veenendaal en RegiosportVeenendaal.nl deze weken alle genomineerden.

Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 31 minuten geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17