Foto uit archief.
Foto uit archief. Bennie Slagers

Bijrol voor Victor Goené op EK triatlon

Triatlon

VEENENDAAL De Nederlandse triatleten hebben bij de EK in München geen rol van betekenis kunnen spelen. Veenendaler Victor Goené eindigde als 52e op ruim acht minuten van de winnaar. Ook Richard Murray en Donald Hillebregt wisten de race over 1500 meter zwemmen, 39,2 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen te volbrengen, maar eindigden net als Goené in de achterhoede.

,,Ik heb alles gegeven”, aldus Goené in een eerste reactie. ,,Het zwemmen was redelijk, maar bij het fietsen kon ik niet de aansluiting vinden bij de grote groep. En lopen had zijn ups en downs. De 52e plek is niet wat ik had gehoopt, maar meer zat er niet in vandaag.”

Het podium bestond volledig uit Franse triatleten. Léo Bergère pakte in 1.41.09 het goud, voor zijn landgenoten Pierre Le Corre en Dorian Coninx. Murray, de geboren Zuid-Afrikaan die voor het eerst voor Nederland uitkwam op een EK, eindigde op de 37e plaats. De 33-jarige man van de Nederlandse triatlete Rachel Klamer gaf bijna 5 minuten toe op de winnaar. Hillebregt werd 51e op 8.16, vlak voor Goené.

MIXED RELAY De triatleten sloten hun EK zondagavond af met de gemengde teamestafette. Op dit onderdeel eindigde Nederland vorig jaar in Tokio op de vierde plaats. In die ploeg zaten toen onder anderen Jorik van Egdom en Rachel Klamer maar zij waren er in Munchen niet bij. Victor Goené wel. Samen met Hillebregt en de dames Rani Skrabanja en Barbara Bianca de Koning kwam Goené niet verder dan de veertiende plek.

Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 35 minuten geleden
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00