Marjolein en Thom Delno.
Marjolein en Thom Delno. VZC

Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC

Zwemmen

VEENENDAAL De VZC-zwemmers sloten afgelopen zaterdag het zwemseizoen af met de clubkampioenschappen. Zelfs in coronatijd konden de afgelopen twee seizoenen die clubkampioenschappen gehouden worden. VZC was twee jaar geleden de eerste vereniging in Nederland die het publiek, dat toen niet aanwezig mocht zijn, via een livestream mee liet kijken. Inmiddels zijn er in Nederland meer verenigingen die het voorbeeld van VZC volgen en is die livestream bij VZC steeds professioneler geworden.

Dit jaar gingen de bekers die horen bij het clubkampioenschap naar Marjolein en Thom Delno. Marjolein won vorige weekeinde in Rotterdam nog het Nederlands Sprintkampioenschap. Net als toen bleef zij in het klassement Femke Spiering voor. Kirsten Verhalle completeerde het podium en werd derde. Thom prolongeerde zijn titel en deelde het podium met Jelle Nap en Joeri Scheidt die respectievelijk tweede en derde werden.

PROJECT BRISBANE Na afloop van die clubkampioenschappen introduceerde VZC het project Brisbane2032. In 2032 worden in het Australische Brisbane de Olympische Spelen georganiseerd. Sinds een paar maanden neemt VZC deel aan de WTC32. 

WTC32 staat voor de ‘Wisselslag Trainings Club 2032’, van Marcel Wouda. Wouda is tot nu toe de enige wereldkampioen die Nederland ooit heeft gehad op een wisselslagafstand en de voormalig bondscoach en trainer van onder anderen Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Ferry Weertman. Ook Marjolein Delno trainde enige jaren onder zijn supervisie. Doel van de WTC32 is, dat tijdens de Olympische Spelen in Brisbane, Nederlandse zwemmers medailles winnen op één of meerdere wisselslagnummers.

Het project Brisbane2032 van VZC sluit daarbij aan. Middels dat project is VZC op zoek naar ideeën, middelen, faciliteiten, meer en betere mogelijkheden om VZC-zwemmers in 2032 op dat Olympische podium te krijgen. Die zwemmers kunnen nu al bij VZC zwemmen, maar moeten misschien nog aan hun wedstrijdzwemopleiding bij VZC gaan beginnen. De Olympische Spelen in Brisbane zijn immers pas over tien jaar. 

Het project Brisbane2032 en de bijbehorende website zullen de komende tijd steeds meer vorm krijgen. Lezers die aan dit project willen bijdragen kunnen het formulier invullen op de website: https://brisbane2032.vzcveenendaal.nl/

advertentie
advertentie
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 2 minuten geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 1 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 6 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45