Afbeelding
@tedxmedia

Van Gent Finaleweken: SKF speelt een prima pot tegen koploper DSC

Korfbal

VEENENDAAL Met nul punten uit dertien wedstrijden zou de moed bij SKF onderhand in de schoenen gezakt moeten zijn. Maar het tegendeel bewijst zich. De ploeg blijft zich ontwikkelen en zoekt de motivatie in het stellen van subdoelen. Zaterdag verloor het team de wedstrijd tegen de nummer één op de ranglijst DSC: ,,Tegen de koploper hebben we een prima pot gespeeld’’, aldus coach Wouter van Steenbergen.

door Siem van Eck

,,We startten goed aan de wedstrijd. In het begin ging het gelijk op en stonden we al snel op een gelijke stand van 4-4. Vorig jaar speelden we ook tegen deze ploeg en stonden we op hetzelfde moment met 10-2 achter. De rest van de eerste helft hebben we ieder moment op voorsprong gestaan. Bij DSC lukte er een hoop dingen niet in de aanval. Wij speelden erg gedisciplineerd en iedereen hield zich aan de afspraken. We zagen dat een aantal dingen succes opleverden en dat zorgde er ook voor dat we ons afgesproken spel nakwamen. Met 10-11 gingen we de rust in.’’

,,Na de rust liepen ze uit en zag je dat DSC de betere ploeg was. Het kostte ons te veel moeite om ons niveau te houden. Onze doelstelling aan het begin van de wedstrijd was om minimaal vijftien doelpunten te maken en onder de dertig tegen doelpunten te blijven. Dat is ons gelukt en wat dat betreft is het gevoel bij de ploeg goed en zijn we tevreden.’’

Eindstand: 29-22

Doelpuntenmakers:

Yorn 8x, Micha 4x, Alain 3x, Mathijs 3x, Mark 1x, Famke 1x, Annely 1x, Rachel 1x

Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 52 minuten geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17