Afbeelding
@tedxmedia

Van Gent Finaleweken: Sterk slot helpt Blue Socks aan tweede winstpartij

Honkbal

VEENENDAAL De honkbalmannen van Blue Socks zijn goed aan de competitie begonnen. Vandaag werd ook de tweede wedstrijd gewonnen, met 6-9 bij Green Hearts in Linschoten. Na zeven innings bleek Blue Socks de sterkste van de twee, tot genoegen van Coach Osrick Anita: ,,Alweer de tweede winst van het seizoen, dat is een heerlijk begin. Dat is wel een paar jaar anders geweest”, grapt hij. 

door Arjan Broekstra

Blue Socks begon door de eerste inning de voorsprong te pakken (0-2) en die hield het tot de derde inning vast. Vervolgens stond het tot de tweede helft van de zesde inning gelijk (4-4), maar toen nam Green Hearts de voorsprong. De laatste helft van de laatste inning was nodig om de achterstand van 6-4 om te draaien in een Veenendaalse winst, het team van Anita maakt in de laatste slagbeurt van de wedstrijd maar liefst vijf punten.

VEEL FOUTEN

,,In de derde inning hebben we ze in de wedstrijd gelaten door veel fouten te maken”, zegt de coach. ,,We waren goed aan slag, maar ze wisten steeds op het juiste moment onze beurt te eindigen.”

,,De uitblinker van vandaag was onze pitcher Angelo (Thomas red.), normaal gesproken moppert hij altijd bij een hit, maar vandaag offerde hij zich zelfs op!” De coach lacht hardop: ,,Hij riep zelfs ‘Love for the team!’ haha! Verder stond hij goed te catchen en heeft het team echt aangemoedigd de winst binnen te halen.”

PITCHERS

De pitcher van Blue Socks, Jelle Bos, was niet zo scherp vandaag en na toch ‘twee nullen’ gegooid te hebben nam Dennis de Zwart het over in de vierde inning. Hij werd uiteindelijk ook de winnende pitcher. 

Volgende week heeft het team vrij en daarna spelen ze op zaterdag 6 mei om 19.30 tegen IVV.

advertentie
advertentie
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 2 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26