Van Gent Finaleweken: Spitsbergen wint overtuigend van Doetinchem

Hockey

VEENENDAAL De hockeymannen van Spitsbergen wonnen vanmiddag met een goede start vrij eenvoudig van DHC. In Doetinchem werd het 1-5 voor de Veenendalers.

door Arjan Broekstra

,,We begonnen goed en met een gevoel van ‘het gaat wel lukken vandaag, we staan toch al vier plekken op ze voor’,” vertelt speler Douwe Wassink. In het eerste kwart lieten ze dat meteen zien, Spitsbergen creëerde veel kansen en kwam op voorsprong door een kanonskogel van Dobbe Wassink en een goal van Quinten Koopmans. ,,Het tweede kwart waren we wat ingezakt en verspeelden we ook vaker de bal, maar gelukkig profiteerde DHC daar niet van”, voegt Wassink toe.

Aan het begin van het derde kwart kreeg Spitsbergen via de as van het veld een goal tegen en moest de knop worden omgezet. Dat lukte door een assist van Tim Klaren op Rokas Galkus, die met een tip in wist te scoren.

,,De 1-4 was de mooiste goal van het seizoen”, vervolgt Douwe Wassink. ,,Rokas scoopte de bal vanaf de middenlijn de cirkel in, Quinten Koopmans liep weg uit de rug van zijn tegenstander en scoorde met een heerlijke volley.”

De laatste goal van de dag kwam ook op naam van Galkus, nogmaals met een tip-in in de laatste minuut van de wedstrijd.

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 11 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02