Afbeelding
Ted Walker

Dubbel gevoel voor VMHC Spitsbergen: ‘Mooi voor de leden, maar als club nog niet enthousiast’

Hockey

VEENENDAAL Natuurlijk werd het besluit van het kabinet om weer te mogen sporten met gejuich ontvangen bij hockeyvereniging Spitsbergen, maar echt blij ervan worden? Nee, dat deed het bestuur eerlijk gezegd niet. Het is ,,een klein muizenstapje de goede richting op”, maar ondanks de versoepelingen schijnt er voor hen nog geen licht aan het einde van de tunnel. ,,Het is super dat vrijwel iedereen weer kan trainen, maar toernooien mogen nog altijd niet. Dat hebben we wel nodig, want we staan financieel echt onder druk.”

door Jeroen van der Veer

Voorzitter Marieke Roorda heeft dan ook een dubbel gevoel. Voor haar leden vind ze het geweldig; zij kunnen eindelijk weer in teamverband sporten én ook een potje tegen elkaar spelen. Veel van haar leden zijn onder de 27 jaar en daardoor verwacht ze weer volle hockeyvelden, alleen zijn er ook een paar kanttekeningen.

PLANNING ,,Ik wil eerst weten of alle trainers het zien zitten”, aldus Roorda. ,,Dat vind ik erg belangrijk. Zij moeten zich ook veilig voelen, dus dat willen we in kaart brengen. Daarnaast wordt het een flinke klus om een planning te maken. Je zit natuurlijk nog altijd met de avondklok.”

Samen met heel veel anderen gaat Roorda de puzzel leggen en wacht ze vooral wat de bond en Sportservice Veenendaal zeggen en/of vinden. ,,Na een besluit van het kabinet hebben we altijd even contact met elkaar en dat zal nu niet anders zijn.”

ZWAAR WEER Dat Roorda nu gematigd enthousiast is, heeft te maken met het feit dat de club in zwaar weer verkeert. Er zijn -op trouwe sponsoren en contributie na- geen inkomstenbronnen en vooral de wedstrijddagen worden gemist. ,,De bar is bijvoorbeeld al een jaar gesloten en daar heb je dus ook geen omzet van. Bij hockey krijgen we altijd veel inkomsten uit de toernooien die we organiseren en dat kan ook al twee jaar niet. Kortom; het is gewoon een vervelende situatie waar helemaal niemand op zit te wachten. Daarom noem ik het ook een muizenstapje: een mooie ontwikkeling voor de sporters, maar als vereniging zijn we nog niet heel enthousiast.”

advertentie
advertentie
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 58 minuten geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 59 minuten geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 6 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17