Marit van Rabenswaaij
Marit van Rabenswaaij Manja Moraal

Van Gent Finaleweken: Medailleregen voor turnsters in Breda

Gymnastiek

VEENENDAAL Afgelopen pinksterweekend vond het jaarlijkse OBTK toernooi weer plaats in Breda. Een toernooi waar turnclub P.i.T al jaren met alle selecties aan deelneemt. De club nam weer handenvol individuele medailles en teambekers mee naar huis en zelfs de beroemde Ruud van Loon cup voor de beste dagscore werd op zondag gewonnen door een turnster van P.i.T. Op maandag kwamen de hoogste niveaus in actie. 

Sara Bakker (pupil 1 niveau 1) werd twee weken geleden nog kampioen van het district in niveau 3, maar had haar oefeningen paraat op niveau 1. Ze verdiende allround zilver. Kaylanne van Beek en Jaelynn Pieters (pupil 2 niveau 1) turnden een mooie wedstrijd waarbij het goud én zilver naar deze dames ging. 

Lieke Tollenaar, Kaily Meerwijk en Ilana van Vessem (Pupil 3 niveau 1) turnden ook ontspannen en werkten aan eigen doelen die overigens ook behaald zijn. Tollenaar werd eerste en Meerwijk mocht het brons ophalen. Als extra cadeautje mocht het team van Tollenaar, Meerwijk en Van Beek ook nog goud ophalen.

MEER MEDAILLES

Marit van Rabenswaaij laat inmiddels al een aantal wedstrijden haar visitekaartje achter. Deze senior eredivisie, die veruit de minste trainingsuren maakt, liet wederom zien de beste te zijn en niet met het minste programma. Met maar liefst zes punten verschil won ze met overmacht.

Fien Cornelissen deed een categorie hoger mee bij de junioren B, waar ook Noortje Dekker in uitkomt. Cornelissen had niet haar beste wedstrijd, maar liet ook hele mooie dingen zien. Ze werd vierde. Dekker turnde grotendeels foutloos en was vooral ontzettend sterk op balk. Ze mocht het zilver ophalen. 

Ook Julia Duijst werd in een niveau hoger dan normaal ingedeeld bij de senioren B, waar ook Marleen Epskamp turnt. Beide turnsters lieten knappe upgrades zien op zowel sprong als balk. Epskamp mocht het zilver ontvangen en Duijst werd vierde. Als team werden de vier B turnsters samen tweede.

Noortje Dekker, Julia Duijst, Marleen Epskamp en Fien Cornelissen
Sara, Ilana,  Jaelynn,  Kaylanne, Lieke en Kaily
advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02