Gedurende een periode van twaalf weken wordt toegewerkt naar het lopen van 5 kilometer.
Gedurende een periode van twaalf weken wordt toegewerkt naar het lopen van 5 kilometer. Runnersworld (archieffoto ter illustratie)

Hardloopcursus voor beginners bij VAV

Atletiek

VEENENDAAL Voor iedereen die (opnieuw) wil beginnen met hardlopen biedt de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV) de Opstartcursus Hardlopen aan. Gedurende een periode van elf weken wordt toegewerkt naar het lopen van de 5 kilometer bij de Schuiteman Valley Run op 24 juni.

Een oud-cursist vertelt op de website van VAV. ,,Ik ben begonnen met de opstart omdat wat wilde doen aan mijn conditie. Toen ik de 5 kilometer had gelopen ben ik doorgestroomd naar een gezellige loopgroep. Ik krijg twee keer per week een afwisselende training en doe af en toe in het weekend, samen met andere lopers uit de groep, mee met een leuke wedstrijd over 10 kilometer. Samen lopen is veel leuker en zelf had ik dit nooit volgehouden……”

Tijdens de hardloopcursus is er naast het opbouwen van conditie ook veel aandacht voor het aanleren van een goede looptechniek en -houding. ,,Hierdoor zien we dat veel beginners met plezier blijven hardlopen en aansluiten bij de loopgroepen bij VAV”, met de vereniging.

TWEE KEER PER WEEK

Het programma bestaat uit twee trainingsavonden per week (dinsdag en donderdag van 19.30 tot 20.30 uur) en zijn er twee trainingen in het bos op zaterdagochtend. De kosten voor de cursus zijn 37,50 euro per deelnemer (voor leden van VAV is deelname aan de opstartcursus gratis).

De cursus wordt verzorgd door een team van professionele, gespecialiseerde, door de atletiekunie gecertificeerde looptrainers en tijdens het cursustraject profiteer je al van alle faciliteiten van een atletiekvereniging.

INFORMATIEAVOND

Op dinsdag 4 april is er een informatieavond om 19.30 uur, in de kantine van VAV op Sportpark Spitsbergen. Tijdens deze informatieavond ontvangt men uitgebreide informatie over het cursustraject, kan men kennismaken met de trainers en is er ruimte voor het stellen van vragen.

De cursus start op dinsdag 11 april en wordt afgesloten met de deelname aan de 5 kilometer van de Schuiteman Valley Run op 24 juni.

Inschrijven kan via dit formulier op de website van VAV (klijk hier). Vergeet ook niet de machtiging op te sturen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02