@tedxmedia

De Meeuwen overbluft SKF in kraker om promotie

Korfbal

VEENENDAAL Al leverde SKF gisteren strijd in de promotie kraker, het miste nog de bluf van De Meeuwen. Tijdens de wedstrijd kon SKF niet over zijn tegenstander heen en keek het constant tegen een achterstand aan: ,,We hadden moeite met de sterk verdedigende druk. Die ze uitvoerden met veel bluf en risico’’, aldus SKF’er Bob de Jong.

door Siem van Eck 

,,Het was onwijs spannend en dat moet ook met deze potjes. De hal zat vol en er waren veel SKF’ers mee dus het was een mooi avondje! Al hadden we liever gewonnen. De Meeuwen had van tevoren al heel erg het gevoel dat ze beter waren en dat ze thuis een groot verschil wilden maken. Daar begonnen ze ook mee en dat zorgde dat we in de eerste vijf minuten al op een 3-0 achterstand stonden. Dat maakte het wel spannend, al moet ik zeggen dat De Meeuwen de hele wedstrijd wel de bovenliggende partij is geweest. We hebben maar één keer kort in de wedstrijd gehad dat we voor stonden. Er zat niet echt een moment in dat we gingen winnen. Toch zijn we mentaal als team erg sterk gebleven en zorgden we ervoor dat het gat nooit te groot werd. SKF mag best tevreden zijn over zichzelf.’’ De eindstand was 24-21. 

Deze zaterdag speelt SKF om 14.00 thuis tegen De Meeuwen. De punten van beide wedstrijden zullen dan bij elkaar opgeteld worden en wie daar als bovenliggende partij uit komt zal promoveren naar de hoofdklasse: ,,We beginnen zaterdag dus met een 0-3 achterstand. We moeten dus met 4 punten verschil winnen, het is een prachtige kans. We gaan voor de promotie! We hebben vooral moeite gehad met de verdedigende druk van De Meeuwen. Wij zullen aanvallend wat handiger moeten worden. We lieten ons af en toe te makkelijk van het veld af pressen. We gaan zaterdag veel strijd leveren en zullen niet het koppie laten hangen. Je proeft het bij de spelers en de vereniging dat dit leuk is en wordt’’, eindigt De Jong.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02