De vrouwen van Spitsbergen hadden een week vol gepraat achter de rug (archiefbeeld) René Roelofs

Coach Roelofs blij met overwinning Spitsbergen vrouwen

Hockey

VEENENDAAL De week van de hockeyvrouwen van Spitsbergen stond in het teken van veel praten. Na de nederlaag van vorige week was dat wel nodig, zo vond trainer Nicky Roelofs. Zondagmiddag bleek zijn aanpak gewerkt hebben: Spitsbergen won met 4-2 van Baarn.

door Danny van der Linden

Vorige week kregen de ambitieuze vrouwen uit Veenendaal een tegenslag te verwerken toen er in Amersfoort werd verloren van Eemvallei in een wedstrijd met twee gezichten. Met name in de tweede helft had Roelofs toen wat aan te merken op de inzet van zijn team. Tegen Baarn was dat heel anders.

MINDSET ,,Het ging goed”, weet Roelofs na afloop tevreden glimlachend te melden. ,,We speelden met de juiste mindset en dan zie je dat wij heel goed kunnen hockeyen.” Spitsbergen kwam nog wel op achterstand tegen Baarn, maar wist dat nog in het eerste kwart recht te trekken.

DIEDE VAN BRAKEL Het tweede kwart stond voor de Veenendaalse vrouwen in het teken van het zoeken naar de voorsprong. Dat lukte. Doelpunten van Noah de Man en Diede van Brakel zorgden voor de verdiende 3-1 voorsprong die na rust door beide teams werd omgebogen in de 4-2 eindstand. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor Diede van Brakel die niet alleen haar derde doelpunt van de dag maakte, maar ook een assist voor haar rekening nam.

,,Ik ben echt heel blij met hoe de meiden het hebben opgepakt na vorige week. We zijn een stap verder gekomen met zijn allen”, aldus Roelofs.

Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 9 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 9 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 11 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 16 uur geleden