Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2018: FCV geeft niet thuis op moment suprême en mist promotie

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 8 juni 2018. In Purmerend gingen de zaalvoetballers van FCV proberen te promoveren naar de hoofdklasse. Dat moest gaan gebeuren tegen OS Lusitanos uit Amsterdam. Hoewel de Veenendaalse ploeg in de voorbije weken goed voetbal liet zien, maakte het deze avond eigenlijk geen schijn van kans. Halverwege keek FCV al tegen een 6-2 achterstand aan. Na de rust liep dat op tot 11-4 waarna de bom barstte. Corné Davelaar kreeg de rode kaart en de scheidsrechter staakte de wedstrijd voor korte tijd. Toen er weer gespeeld werd scoorden beide ploegen nog één keer: 12-5. 

Trainer/speler Stefan Schuilenburg van FCV baalde als een stekker van het verlies, en vooral de manier waarop. ,,We reisden met veel zelfvertrouwen hier naar toe, we hadden een goede reeks achter de rug. Natuurlijk mag je het oneens zijn met de scheidsrechter, maar dat mag nooit aanleiding zijn om jezelf zo uit de wedstrijd te brengen. Wij zijn verder dan we vandaag hebben laten zien. En dan is het jammer dat je het op het moment suprême niet laat zien.”

Bekijk hieronder de video uit 2018.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 1 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 1 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 3 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 8 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede gisteren