Afbeelding
Jeroen van den Berg

Jose de la Fuente Pozo maakt seizoen bij DOVO af: ‘Blik is gericht op de toekomst’

Voetbal

VEENENDAAL Het is geen eenvoudige klus, maar Jose de la Fuente Pozo loopt bij DOVO niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. De assistent-trainer staat na de breuk tussen DOVO en Scott Calderwood voor de groep en hem is gevraagd het huidige seizoen, inclusief de RegioCup, af te maken. ,,De jongens hebben vertrouwen in mij en ik in hen.”

door Jeroen van der Veer

Met ‘de jongens’ doelt De la Fuente Pozo op de selectiespelers. De afgelopen maanden is er veel gezegd en geschreven over DOVO en meerdere selectiespelers -ruim 10- kiezen ervoor na dit seizoen de Veenendalers te verlaten. Toch krijgt dit seizoen nog een staartje en daarbij hoort ook de RegioCup; een vriendschappelijke competitie die het gat opvult dat is ontstaan doordat de KNVB de reguliere competities eruit gooide.

EIGEN KEUZE ,,Ik heb wel even getwijfeld of ik voor de groep moest staan”, is De la Fuente Pozo eerlijk. ,,Moest ik solidair zijn aan Calderwood of niet? De gehele situatie is natuurlijk voor niemand leuk en kent veel verliezers. Ik heb veel aan Scott gehad en ben hem dankbaar. Hij heeft mij gezegd dat ik mijn eigen keuzes moest maken en moest doen wat voor mij het beste was. Dat is blijven bij deze mooie club en daardoor sta ik nu voor de groep.”

BLIK VOORUIT ,,De reden daarvan is niet leuk”, wil De la Fuente Pozo benadrukt hebben. ,,Maar de blik moet nu op de toekomst gericht staan. De spelers hebben mij ook gevraagd te blijven en het seizoen af te maken en daardoor denk ik dat we het alsnog goed kunnen afsluiten. Het is nu mij verantwoordelijkheid ze fit te krijgen en de spelers klaar te stomen voor de RegioCup. Dat doe ik gelukkig niet alleen; er staan fantastische DOVO-mensen op.”

PERFECTE ARBEID Maar is dat realistisch? Meer dan de halve selectie is volgend seizoen niet meer bij DOVO actief. Daarnaast heeft een enkeling tevergeefs geprobeerd om nu al met hun nieuwe club mee te mogen trainen maar zij worden hierbij tegengehouden door DOVO. ,,Het zal moeten blijken of straks het heilige vuur zichtbaar is bij de spelers. Momenteel leveren ze perfecte arbeid op de training en ik neem aan dat zij ook gewoon lekker wedstrijden willen spelen als dit weer kan. Maar of ze echt 100% geven moet straks blijken. Maar vergeet niet dat er ook veel spelers wel blijven en we ook een hele talentvolle groep achter de A-selectie hebben. Ik heb Jong DOVO altijd getraind en weet dus erg goed welke spelers op de deur kloppen.”

DOORTREKKEN De inwoner van Veenendaal is niet bang deze tieners nu al in te passen en dat kan de vereniging met oog op de toekomst ook helpen. ,,We moeten het echt met z’n allen doen. Zoals ik zei: op de trainingen gaat alles echt goed en is iedereen gretig. Dat moeten we doortrekken. En volgend seizoen? Ja, dan zit ik weer op de bank als assistent. Ik heb een doorlopend contract en de club heeft al aangeven dat ze willen dat ik er ook volgend seizoen bij ben.”

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 7 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 8 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 10 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 15 uur geleden