Afbeelding
BDUmedia

Eindelijk weer zwemles in Zwembad De Vallei: ‘We werken met dubbele bezettingen’

Overig

VEENENDAAL Ruim duizend kinderen gaan vanaf dinsdag in Zwembad De Vallei genieten van het badwater. Sinds de versoepelingen mag er dan weer zwemles gegeven worden en volgens zwembadmanager Sander Schoone is iedereen daar aan toe. ,,Niet alleen de kids, maar wij ook. Hier krijg je echt energie van.”

door Jeroen van der Veer

Want ja, ook Schoone moet bekennen dat het soms best een demotiverende periode was. Een leeg zwembad, zonder kinderen; het was een treurig beeld. ,,En daarom zijn we nu zo blij dat we kunnen opstarten. Tot nu toe verloopt alles probleemloos en heeft iedereen er zin in.”

Doordat andere wateractiviteiten nog niet kunnen beginnen, heeft Schoone veel instructeurs vrij om zwemles te verzorgen. ,,Hierdoor krijgen de kinderen een nog betere begeleiding en hebben we soms echt een dubbele bezetting. Op die manier hopen we dat de kinderen snel én veilig hun diploma kunnen bemachtigen, waardoor er ook een betere doorstroom is.”

Want dat is nodig. De wachtlijst is gigantisch gegroeid en Schoone hoopt deze weg te kunnen werken. Maar; alleen als dit verantwoord is. ,,We benutten alle tijd dat kinderen niet op school zitten. Er is zelfs nagedacht aan zwemles aanbieden voor schooltijd, maar dat doet we nog niet. Dat is echter wel iets waarover gesproken wordt.”

Zo’n 1100 kinderen per week krijgen zwemles in De Vallei en veel meer kunnen dit er ook niet worden. ,,Er moet wel tijd zijn en ook badwater”, benadrukt Schoone. ,,Daarom denken wij dat, juist nu, het noodzakelijk is om dubbele bezettingen te hebben waardoor de huidige kinderen op zwemles extra begeleiding krijgen. Op die manier hopen we een natuurlijke doorstroom te creëren. Daarnaast gaan we ook in de meivakantie door en denken we ook na over de zomervakantie.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 15 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 15 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 17 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 22 uur geleden