Afbeelding
Photo by Jonas Leupe on Unsplash

Vijf feelgood sportfilms voor de druilerige winterdagen

Partnercontent

Grijze, druilerige dagen, soms zijn ze in onze winters zo talrijk dat men zich afvraagt waarom mensen eigenlijk zonnepanelen kopen. Hoe kom je deze dagen door? Door de mooiste sportfilms te bekijken natuurlijk. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Karate Kid (1984)

Discipline en toewijding, dat zijn de twee belangrijkste factoren achter zowel succes als innerlijke rust. Daniel Larusso (Ralph Macchio) komt op zijn nieuwe school hardhandig in aanraking met de gevestigde orde. Gelukkig ontmoet hij Mr. Miyagi (Pat Morita), die in deze film goed is voor de nodige humoristische oneliners. In de film is het voor het hele gezin vervolgens smullen hoe Larusso op verrassende wijze wordt klaargestoomd voor een toernooi, waar hij zijn ‘vrienden’ ontmoet.

All Stars (1997)

Een must see voor iedereen in het amateurvoetbal. Het deel uitmaken van een amateurelftal - in deze film met onder anderen Danny de Munk, Thomas Acda, Daniël Boissevain en Antonie Kamerling - gaat verder dan alleen voetballen. Ongewild krijgt iedereen, van keeper tot coach, te maken met elkaars lief en leed. Het universele en ontroerende relaas van het fenomeen dat amateurvoetbal heet. All Stars doet de kijker direct verlangen naar weer zo’n heerlijke, eindeloze middag in de kantine. Hopelijk snel weer!

Blades of Glory (2007)

Will Ferell en Owen Wilson vormen een uniek stel in de wereld van het kunstschaatsen. Deze zin zou op zich al moeten volstaan, maar om iets meer prijs te geven van dit ontroerende en tegelijkertijd hilarische tafereel: aanvankelijk zijn de twee heren uitgesloten van deelname aan de Olympische Winterspelen. Totdat ze ontdekken dat ze zich als duo in kunnen schrijven. Ze dansen over het ijs op muziek van onder meer Aerosmith, Marvin Gaye en Andrea Bocelli.

Invictus (2009)

Waargebeurd verhaal over the Springboks, het rugbyteam van Zuid-Afrika dat in de jaren ‘90 de persoonlijke steun krijgt van Nelson Mandela (een mooie vertolking van Morgan Freeman). Aanvoerder Francois Pienaar (Matt Damon) fungeert als doorgeefluik voor het team dat kansloos lijkt in welke competitie dan ook. Dit alles tegen het decor van een Zuid-Afrika dat zich aan de Apartheid wilt ontworstelen. Gaan ze de wedstrijd winnen tegen Nieuw-Zeeland, dat al tijdens haar haka onverslaanbaar lijkt?

Borg-McEnroe (2017)

Voor jonge tennissers inspirerend, voor oudere liefhebbers herkenbaar: de jarenlange door de pers opgeklopte rivaliteit tussen de sterren Björn Borg en John McEnroe. Te zien is hoe favoriet Borg zich voorbereidt op de clash met nieuwkomer en underdog McEnroe. Er wordt in filmvorm teruggekeken naar de jeugd van beide toptennissers, zodat de kijker erachter komt dat de vermeende aartsvijanden eigenlijk heel erg op elkaar lijken.

advertentie
advertentie
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 15 minuten geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 16 minuten geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 5 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17