Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Burgemeester Kats: ‘De stappen zijn klein, maar we zetten ze wel vooruit’

Corona

VEENENDAAL ,,De stappen zijn klein, maar we zetten ze wel vooruit. Dat hebben we wekenlang niet kunnen zeggen. Dat is bemoedigend.” Dat schrijft burgemeester Gert-Jan Kats in een nieuwe boodschap voor de inwoners van Veenendaal. Hij benadrukt dat er ,,weer een beetje perspectief is”, maar ook dat we nog moeten volhouden. ,,Er is licht aan het einde van de tunnel, maar we moeten eerst nog door de donkere meters heen om bij het licht te komen.”

,,Het is zwaar, voor iedereen. Ook voor mij”, schrijft de burgemeester. ,,Ik kan mij voorstellen dat dit voor veel mensen zo zwaar is, dat ze er hinder van ondervinden. Blijf daar niet mee zitten. Voel jij je eenzaam? Ervaar je depressiviteit? Heb je zorgen om je toekomst? Kijk dan eens op sociaalstartpuntveenendaal.nl voor tips en met wie je kunt praten.”

Lees hieronder het volledige bericht van de burgemeester.

Beste Veenendalers,
Het winterse weer en de daarbij behorende sfeer foto’s duwen de Coronazorgen even naar de achtergrond. Met elkaar genieten we van de zeldzame dagen van winterse kou en sneeuwpret. Ik ben afgelopen weekend lekker gaan wandelen bij Landgoed Prattenburg met onze hond Jip. Genieten in de prachtige natuur. En wie weet kunnen we ook nog het ijs op aankomend weekend. Een mooi vooruitzicht!

Deze week is een week met een beetje perspectief. De basisscholen mogen weer open. Fijn voor de ouders die wekenlang dubbele diensten hebben gedraaid om hun eigen werk te combineren met het thuisonderwijs van hun kinderen. Ik heb veel waardering voor jullie inzet van de afgelopen weken. En toch is het voor de kinderen en leraren goed dat het onderwijs in de klassen weer ‘gewoon’ opgepakt kan worden. School is en blijft de beste plek om te leren en te werken aan sociale ontwikkeling en een goede basis te leggen voor de toekomst.

Ik ben ook blij dat er, zij het een heel klein beetje, ruimte ontstaat voor onze winkeliers. Het is toegestaan om te bestellen en af te halen bij jouw favoriete winkel. Een eerste hele kleine stap en ik hoop dat veel Veenendalers hiervan gebruikmaken om onze lokale winkels en horeca te steunen. Ze hebben het heel hard nodig!

Deze stappen zijn klein, maar we zetten ze wel vooruit. Dat hebben we wekenlang niet kunnen zeggen. Dat is bemoedigend. Toch zijn we nog niet van het coronavirus af. De geldende maatregelen blijven nog tot en met 2 maart van kracht. Dat is zwaar voor iedereen. Het verlangen naar vrijheid, mensen ontmoeten, winkelen, lekker uit eten of oma en opa een warme knuffel geven, is groot. Ook bij mij. Maar als je rijdt naar het licht aan het einde van de tunnel, moet je eerst nog door de donkere meters heen om er te komen. Ik kan mij voorstellen dat dit voor veel mensen zo zwaar is, dat ze er hinder van ondervinden. Blijf daar niet mee zitten. Voel jij je eenzaam? Ervaar je depressiviteit? Heb je zorgen om je toekomst? Kijk dan eens op sociaalstartpuntveenendaal.nl voor tips en met wie je kunt praten.

Voor nu, hou je aan de maatregelen. Werk zoveel als mogelijk thuis, houd afstand en draag een mondkapje in publieke ruimtes. Houd je aan de avondklok en zie niet meer dan 1 persoon per dag die niet tot jouw huishouden behoort. Hou nog even vol! Blijf gezond! En geniet zoveel als mogelijk van de winterwereld om ons heen!

Gert-Jan Kats
Burgemeester Veenendaal

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 10 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 11 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 13 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 13 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 18 uur geleden