Afbeelding
Pixabay

Sportscholen in Veenendaal zijn dankbaar: ‘Dit is een soort uitje, er mag al zoveel niet...’

Corona

VEENENDAAL De vlag ging bij sportscholen nog net niet uit nadat Mark Rutte tijdens zijn laatste persconferentie zei dat zij gewoon open mochten blijven. Oké, er zijn flinke maatregelen... maar ze worden niet zo hard geraakt als tijdens de ‘eerste lockdown’. Het voelt daarom wel allemaal wat dubbel, maar de blijdschap bij sportschoolhouders is er daardoor niet minder. ,,Juist nu willen we mensen in beweging krijgen.”

door Jeroen van der Veer

Wie je uit sportend Veenendaal ook spreekt, allemaal vinden ze het raar: tijdens de eerste coronagolf mocht er niet meer in de sportschool gesport worden én nu...juist nu de cijfers oplopen... mag binnen sporten nog wel? Waarom dit is, weten Kevin Nicola van Ultimate Fit Veenendaal en Wesley Routier van Lavita niet, maar zij zijn maar wat blij dat ze sportlessen kunnen aanbieden.

EENZAAMHEID ,,Niet alleen voor onszelf hoor”, wil Routier direct benoemd hebben. ,,Maar vooral voor onze leden. Het is bewezen dat sporten belangrijk is en daarnaast hebben mensen hierdoor toch nog een soort van uitje. Er mag al zoveel niet...”

Die mening wordt gedeeld door Nicola, die vooral het laatste aspect belangrijk vindt. ,,Je hoort veel over eenzaamheid. Dat kan ik begrijpen, want sommigen durven het huis bijna niet meer uit. Toch wil ik hen zeggen: sporten bij ons is echt verantwoord. We hebben een grote ruimte, de regels zijn heel strikt en sporten is goed voor lichaam en geest.”

Je hoort veel over eenzaamheid. Dat kan ik begrijpen, want sommigen durven het huis bijna niet meer uitANGST Bij Lavita zijn ook flink wat regels en toch hoeft Routier geen politieagentje te spelen. ,,Mensen die hier komen zijn enorm blij dat ze nog kunnen sporten. Zeker nu het buiten kouder is, is het fijn dat we binnen bezig kunnen zijn. Doordat de leden zo dankbaar zijn, houden zij zich goed aan de regels en is het voor ons als medewerkers nauwelijks nodig om aanwezigen te attenderen op de regels.”

Er zijn bij de grote sportschool dan ook flink wat voorzorgsmaatregelen. Looproutes, schoonmaak spullen, registratiesystemen en uiteraard een aparte in- en uitgang. ,,We doen er alles aan om iedereen veilig te laten sporten. Toch begrijp ik dat sommigen het eng vinden. Ik kan daarover alleen zeggen dat wij er alles aan doen om corona buiten de deur te houden, maar we gaan niemand verplichten. Vinden mensen het niet fijn om te komen? Dan hoop ik dat we ze weer in goede gezondheid mogen begroeten als het virus verdwenen is.”

TROTS Bij Ultimate Fit ziet men -net als bij Lavita- geen grote stijging in het aantal aanmeldingen tijdens de tweede lockdown, maar is er absoluut geen terugloop te constateren. ,,Toen ons land weer een ‘open’ was, groeiden we wel met zo’n 75%. Weet je wat het is...Alles valt en staat bij communicatie”, benadrukt Nicola. ,,Daar besteden wij veel aandacht aan. Onze leden zijn van alles op de hoogte en in ons pand kan er veilig gesport worden. De mensen die hier zijn, kruisen elkaar niet en de apparaten staan op grote afstand van elkaar.”

Met een pand van zo’n 600 vierkante meter heeft Nicola zijn zaakjes goed voor elkaar en de groepslessen worden ook in kleinere vorm aangeboden. ,,Het enige minpunt is dat men even buiten moet wachten als de vorige groep hun les aan het afronden is. Voor de rest heb ik niets te klagen en gaat het gewoon goed. We moeten toch met z’n allen deze crisis doorkomen en tot op heden kan ik alleen maar trots zijn hoe we dit bij Ultimate Fit doen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 1 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 1 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 3 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 8 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 23 uur geleden