Afbeelding
BDUmedia
De keuze van

De keuze van Jurriën van der Horst (VRC): ‘Segers heeft een vlindertje boven zijn bil’

Rubrieken

VEENENDAAL De 30-jarige Jurriën van der Horst is sinds dit seizoen een vast gezicht in de basis van voetbalvereniging VRC en speelde in het verleden voor onder andere GVVV en De Merino’s. De medewerker van AS Watson Benelux heeft dus flink wat kleedkamerhumor meegemaakt en neemt de lezer daarin mee aan de hand van enkele prikkelende vragen.

door Jeroen van der Veer

Wie van je medespelers is er beter in de derde dan in de eerste en tweede helft? ,,Dan hebben we bij VRC een aardig lijstje, maar Noah Ploeg, Thijs Vonkeman en Ruben Rentenaar springen er dan het meeste uit. Ons spitsie scoort op één avond meer flesjes dan doelpunten dit seizoen, daar ben van overtuigd.”

Wie ligt het meest bij de verzorger / verzorgster? ,,Justin Kampert, iedere training en wedstrijd krijgt hij weer een kunstwerk op z’n hamstring geplakt. Die heeft na enkele jaren nog steeds niet door dat het tussen z’n oren zit.”

Met welke teamgenoot zou je een dagje willen ruilen en waarom? ,,Laat mij maar een dagje ruilen met Mitch van den Berg. Dan kan ik eens echt ontspannen, menigeen binnen het team weet dan wel waarom. Daarnaast is hij al een tijdje van de alcohol af, zou mij misschien ook wel eens even goed doen. Acht cappuccino wegdrinken na de wedstrijd, respect hoor…Mitchie. Daarnaast wordt hij volgens mij 24/7 in de watten gelegd door zijn vrouwtje. Dat lijkt mij ook wel wat.”

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt deze naam vandaan? ,,Pfoeh, echt bijnamen hebben we eigenlijk niet. Af en toe wordt Noah wel eens bij zijn achternaam genoemd. Ik weet niet of dan z’n achternaam bedoeld wordt of omdat ‘ie het zelfs voor elkaar krijgt om kunstgrasvelden om te ploegen.”

Wat is de beste smoes die je ooit gebruikt hebt om ergens onderuit te komen? ,,De plaatselijke sneeuwbui en de openstaande brug deden het op de middelbare school vrij aardig.”

Wie van je teamgenoten heeft de mooiste tattoo? ,, Dat vlindertje boven z’n bil moet Robin Segers maar eens vaker aan de vrouwen showen. Dan wordt het misschien nog eens wat met hem.”

Wie heeft de meeste vedette-neigingen en welke trekjes heeft hij/zij dan? ,,Ik ken David Scholte al heel wat jaartjes en heb al aardig wat seizoenen met ‘m samen gevoetbald, maar hoe hij zich dit jaar profileert... Ik heb ’t gevoel alsof we z’n stoere broertje in het team hebben zitten. Dankzij hem hebben we regelmatig ballen tekort op de training omdat die er weer een paar weg poeiert.”

Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Ondanks z’n vedette neigingen zou ik toch David meenemen. Van echt van het leven genieten overdag naar diep in het glaasje kijken in de nacht. Hij is van alle markten thuis. Daarnaast kan hij dan de hele vakantie voor me koken, want ik moet zeggen: dat kan ‘ie vrij aardig.”

Als je deze sport niet zou beoefenen, welke dan wel? En waarom? ,,Dan zou ik nu veel op de tennisbaan te vinden zijn, mooie sport. Vroeger ook tot m’n 15e altijd veel gedaan tot het voetballen en het tennissen niet meer te combineren was.”

Welke speler moet je uit de buurt van het andere geslacht houden en waarom? ,,We hebben op dat gebied wel echt een amateuristisch team. Van echte players geen sprake, maar als ik er dan toch eentje moet kiezen ga ik voor Edwin van de Berg. Die schijnt op meerdere fronten aardig actief te zijn en af en toe komt er wel eens een prachtverhaal langs. Toch wil ik nog iemand anders benoemen. Zijn bijnaam is al eens voorbij gekomen in dit stukje en daarom noem ik die maar niet nog eens. Alleen ik kan het andere geslacht bij deze ook vast waarschuwen: ‘blijf, zonder training, bij die man uit de buurt’.”

Welke speler van een andere ploeg zou je het liefst toevoegen aan je eigen team en waarom? ,,Geef mij Patrick van de Berkt maar. Rots in de branding tijdens de wedstrijd, heeft z’n zaag altijd aan staan. Helaas komen we hem nog tegen dit seizoen. Dit zal m’n eerste potje worden dat ik er toch even een tapie omheen leg. Maar naast het feit dat we hem in wedstrijden goed kunnen gebruiken, staat hij buiten de lijnen ook altijd zijn mannetje. Ik zal ‘m nog wel even bellen…”

Wie is de ijdeltuit van de ploeg? ,,Martijn Aveskamp, het haar dat die nog over heeft zit altijd perfect. Dikke bonje als je ‘m een keer over z’n bolletje aait. Ben er nog steeds niet uit of hij het nou voor ons als spelersgroep doet of voor z’n vrouwtje.”

Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Max Kok was in de voorbereiding een soort van shuttle-runtest aan het doen op alle lange ballen van de tegenstander. We vroegen ons af of hij zijn inschattingsvermogen in Griekenland had laten liggen. Hij zat er bij het uitkomen echt elke keer naast en dan kon ‘ie weer terug sprinten naar de goal…Wonderbaarlijk ging geen van die ballen tegen de touwen, dus misschien deed hij toch nog iets goed.”

Stel de ‘bel-Chinesen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken waardoor je net geen kampioen wordt? ,,De kampioenspremie per speler ligt hoger, dus deze laat ik even schieten. Komt er een nulletje bij, dan jank ik ‘m uiteraard het kruis in.”

Wat is de mooiste sportcliché die je hebt gehoord? ,,‘We vergaten te voetballen’ hoor ik nog steeds vaak langs komen. Tsja..”

Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Dat Ruben Rentenaar de penalty’s niet meer mag nemen. Hij schiet ze d’r wel allemaal -in daar niet van- maar als hij zijn doelstelling niet haalt moet hij lappen. Nu staat hij al op drie goals; twee penalty’s en één onterecht opgeëiste goal.. dan haal ik ’t ook nog…”

Scoor je liever tien keer of geef je liever twintig keer een pass waaruit gescoord wordt? ,,Scoren voelt altijd heerlijk maar op de één of andere manier voel ik mij nog beter bij een lekkere assist. Stukje gunnen en blijdschap van de doelpuntenmaker: altijd mooi. Misschien heb ik toch nog een sociale kant, ik weet het niet?”

Wie van jouw teamgenoten zou mee kunnen doen aan Temptation Island? ,,Ik denk Erik van de Putte en z’n vriendin om er dan het rotste seizoen ooit van te maken. Haha nee, die heb ik nu in totaal twee of drie keer bij elkaar gezien en die gaan het daar wel redden. Voor mijn gevoel twee handen op één buik en Putte is volgens mij niet zo snel onder de indruk.”

Is er nog iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Enkele jongens hebben wat twerk-lessen gevolgd volgens mij. Ik wist niet wat ik meemaakte bij ’t eerste hitje. Bas Müller (ja, ü, vieze Duitser) kan ik dan toch wel benoemen tot koning twerken.”

Tot slot; wat is jouw favoriete opstelling met spelers met wie jij ooit hebt samengespeeld? ,,Keeper: Jeroen Vrolijk (De Merino’s). Verdediging: Bram Holtman (DTS), Patrick van de Berkt (De Merino’s), Joël van Wijk (DTS) en Ryan Holman (De Merino’s). Middenveld: Levi Verboom (De Merino’s), David Scholte (VRC), Haikaz Vervaart (DTS) en Robin Segers (VRC). Aanval: Frank Hol (DTS) en Patrick Donkervoort (De Merino’s).

advertentie
advertentie
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 2 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26