Afbeelding
Rene Roelofs

Zand in de VMHC Spitsbergen-machine

Hockey

VEENENDAAL Na een goed begin in de competitie, is er toch wat zand in de motor van VMHC Spitsbergen gekomen. De hockeyvrouwen verloren de thuiswedstrijd tegen Maarssen met 2-3, maar reden tot paniek is er nog niet. ,,Qua resultaten zit het ons even niet mee. Als het spel en de inzet zo blijft verwacht ik dat de wedstrijden vanzelf onze kant op gaan vallen.”

door Jeroen van der Veer

Alles leek er zondag op dat het een mooie hockeymiddag ging worden; lekker hockeyweer en alle dames waren scherp. Een goede start van de wedstrijd was het gevolg daarvan. ,,Maarssen zette ons vanaf het begin wel onder volle druk waar we moeilijk onderuit kwamen”, aldus coach Nicky Roelofs. ,,Toch bleven we rustig en waren er goede loopacties op het middenveld om er hockeyend uit te komen.”

Desondanks viel er in het eerste kwart een tegentreffer en moest VMHC Spitsbergen in de achtervolging. Gedurende het tweede kwart begonnen de vrouwen steeds beter hun eigen spel te spelen en dit werd in het derde deel beloond. Op aangeven van Michelle Bolderman was Imke van Bouwhorst de doelpuntenmaker.

Direct daarna viel helaas de 1-2 en maakte Ruby van der Stok gelijk. Zou er dan toch een overwinning inzitten voor de dames? Nee, dat gebeurde niet want via een strafcorner werd de 2-3 geproduceerd en bleef VMHC met lege handen achter. ,,In het vierde kwart kregen we nog kansen die we niet tot treffers konden omtoveren. Ook deze wedstrijd hebben we weer mooi veldspel laten zien en veel kansen gecreëerd.”

Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 2 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 2 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 4 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 9 uur geleden