* Archieffoto
* Archieffoto Ted Walker

SKF stunt door Dalto op eigen veld te verslaan

Korfbal

VEENENDAAL Waar eigenlijk niemand rekening mee hield, is zaterdagmiddag toch gebeurd. De korfballers van SKF hebben op eigen veld Dalto verslagen en dat was niet eens onverdiend. ,,Zij waren misschien wat minder in vorm, maar wij speelden ook echt goed.”

door Jeroen van der Veer

Bij de Veenendalers wordt Dalto vaak gezien als ‘de grotere zus’ en daarom wist Wouter van Steenbergen van te voren al dat het een lastig duel ging worden. De coach weet ook dat Dalto al jarenlang een korfbalbolwerk is en SKF wil -na enkele moeizame jaren- dat ook weer worden. ,,Dat je dan uiteindelijk wint, overtreft alle verwachtingen.”

Na een ruststand van 8-8 sloegen de Veenendalers na de pauze toe. In een kwartier tijd werd een voorsprong gepakt van drie punten en werd het gaatje geslagen. ,,Vooral de dames schoten vandaag met scherp”, aldus een trotse Van Steenbergen. ,,Tien van de zeventien punten werden door hen gemaakt.”

Op het eind kwam Dalto weer terug in de wedstrijd en was het even billen knijpen, maar het duel werd in Veenendaals voordeel beslist; 17-15. ,,Ik ben echt trots op mijn ploeg. Na vorige week hebben zij zich knap hersteld en vandaag echt een goede prestatie neergezet. Als we volgende week winnen van SCO, ontstaat er een gaatje met de onderste ploegen. Dat had van te voren niemand verwacht, maar nu moeten we die mogelijkheid wel gaan benutten. Anders is deze mooie overwinning op Dalto weinig waard geweest.”

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 7 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 7 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 9 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 14 uur geleden