Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

Panhuisderby in finale beloftencompetitie

Voetbal

VEENENDAAL GVVV en DOVO hebben de finale bereikt van de SD Sportswear beloftencompetitie. De beide Veenendaalse clubs wonnen dinsdagavond hun halve finale en daarom staat er volgende maand een Veenendaalse finale op het programma.

Deze beloftencompetitie begon in oktober 2019 met vier regio poules van vier teams, waarvan de beste twee ploegen uit iedere poule door zou stromen naar de kwartfinale. Begin maart hadden zich daarvoor naast GVVV en DOVO ook Argon, Bennekom, DVS ’33, Hercules, Huizen en VVOG geplaatst. Bennekom, Huizen en de tweede Veenendaalse ploegen wonnen hun kwartfinale waarna de competitie vanwege corona kwam stil te liggen.

Organisator Luuk Budding heeft de vier halve finalisten bereid gevonden om alsnog de competitie af te maken en daardoor stonden dinsdagavond twee halve finales op het programma, aan beide kanten van sportpark Panhuis een duel. 

HALVE FINALES GVVV trad daarin aan tegen Bennekom waarbij de Veenendalers vooral in de eerste helft over hun opponent heen liepen. Na ruim een half uur stond het al 4-0 voor drie treffers van Justin Spies en eentje van Lars ten Teije. Bennekom maakte met een treffer voor rust en een erna de stand nog iets draaglijker, maar de winnaar was bekend. Op de rode kant van Panhuis speelde DOVO tegen SV Huizen. Dat duel was een stuk spannender, maar ook hier een Veense winnaar. Julian Heijmans werd de matchwinner bij DOVO.

En dus komen GVVV en DOVO elkaar tegen in de finale. Het lot heeft bepaald dat die wedstrijd op het veld van DOVO gespeeld gaat worden. Het duel is gepland voor dinsdag 13 oktober, aanvang 20.00 uur. Op het spel staan, naast de eer, cheques van 1000 en 500 euro voor de winnaar en verliezer voor de aanschaf van voetbalmaterialen. De winnaar ontvangt daarnaast een uitnodiging van FC Utrecht voor het bijwonen van een thuiswedstrijd in het seizoen ’21-’22, met daarbij vooraf een rondleiding door het stadion en na afloop een hapje en drankje.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 1 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00