Foto uit archief.
Foto uit archief. Ted Walker

Van de Zandschulp dendert door in Ostrava

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de halve finale van het challenger toernooi in Ostrava bereikt. De Veenendaler versloeg vrijdagmiddag de Slowaak Lukas Lacko in drie sets: 5-7, 6-3, 6-1.

Het duel op het Tsjechische gravel was een treffen tussen de nummers 176 (Van de Zandschulp) en 177 van de wereld. Dat de twee tennissers het elkaar lastig zouden gaan maken, stond dus eigenlijk op voorhand al vast. Tot halverwege de eerste set ging het ook volledig gelijk op, zonder breaks liep de stand op tot 3-3. Vier games verder, met daarin twee breaks, stond het echter nog steeds gelijk (5-5) en toen sloeg Lacko toe. Hij brak Van de Zandschulp opnieuw en hield vervolgens zijn service om de set met 5-7 binnen te slepen.

Ook in het tweede bedrijf hielden beide tennissers elkaar aanvankelijk goed in bedwang. Na zeven games zonder break was het 4-3 voor de Veenendaler. En toen sloeg Van de Zandschulp hard toe. Hij brak zijn opponent en hield zijn eigen service en ineens was de stand in de wedstrijd weer in evenwicht: 1-1 in sets.

Dat was blijkbaar de genadeklap voor Lacko. De Slowaak hield in de eerste game nog wel zijn service, maar vervolgens was het Van de Zandschulp die het spel bepaalde. De Veenendaler denderde door naar een 6-1 setwinst en daarmee de zege in de partij. 

En dus een plek in de halve finale van het toernooi in Ostrava. Daarin speelt Van de Zandschulp morgen tegen Aslan Karatsev uit Rusland, de nummer 140 van de wereldranglijst.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02