Afbeelding
Boy Imminck

Voetbal grootste sport in Veenendaal; verrassende nummer 2

Overig

VEENENDAAL Van de inwoners in de gemeente Veenendaal is 22,2 procent lid van een bij de NOC*NSF aangesloten sportbond. Dat voetbal de grootste sport is in Veenendaal, zal weinigen verbazen. Maar op twee staat wel een verrassende sport.

Dat blijkt uit cijfers van NOC*NSF. LocalFocus zocht op basis van de ledenaantallen per gemeente uit welke sport waar het populairst is. Uit de cijfers blijkt dat 22,2 procent van de Veenendalers lid is van een sportvereniging die is aangesloten bij NOC*NSF. Dat komt neer op 14.564 inwoners (op basis van 65.606 inwoners in Veenendaal). Voetbal is logischerwijs de sport met de meeste leden in Veenendaal. Volgens de cijfers is 7 procent van de inwoners lid van een voetbalvereniging (4592 inwoners).

PODIUM De nummer twee sport in Veenendaal zal voor meer verbazing zorgen. Daar staat namelijk niet hockey, tennis of atletiek. Nee, sportvissen is volgens de cijfers de tweede grootste sport in Veenendaal. Zo is 3,7 procent van de inwoners lid van een vereniging die is aangesloten bij de sportvisbond, in totaal meer dan 2400 mensen. Het ‘podium’ wordt gecompleteerd door tennis en gymnastiek, voor beide sporten is 1,9 procent van de inwoners (1246 om precies te zijn) lid van een vereniging.

Lager in de rangschikking komen sporten als hockey, zwemmen, atletiek, volleybal, golf en paardensport. Benieuwd hoeveel inwoners van Veenendaal in verenigingsverband aan die sporten doen, of benieuwd hoe de verhoudingen in andere gemeenten zijn, kijk dan op onderstaande interactieve kaart.


NIEUWE WERKELIJKHEID Deze zomer presenteerde NOC*NSF haar onderzoek naar het sportgedrag van Nederlanders in 2013 tot en met 2019. ,,De laatste indicator van sportdeelname in de ‘oude’ werkelijkheid, nog zonder corona”, aldus de organisatie. Sportlocaties moesten dit jaar wekenlang hun deuren gesloten houden vanwege corona. Het is nog onbekend welke invloed dat heeft gehad op de ledenaantallen. Sinds 1 juli mogen alle binnen- en buitensportlocaties weer open.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 3 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 4 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 5 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 10 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 25 apr, 16:21