* Archieffoto
* Archieffoto Ted Walker Fotografie

Veenendaal verwent de aanwezige toeschouwers met goed voetbal en doelpunten

Voetbal

VEENENDAAL De eerste officiële wedstrijd van het seizoen is door voetbalvereniging Veenendaal overtuigend gewonnen. Op het eigen sportpark liet de thuisploeg soms echt heel goed voetbal zien en kreeg de wedstrijd tegen Kockengen een 4-1 eindstand. ,,Ik weet dat we nog beter kunnen, maar ik kan inderdaad tevreden zijn.”

door Jeroen van der Veer

Het zijn woorden van Tom Gesgarz, die daardoor zijn officiële debuut als trainer van Veenendaal afsloot met een mooie overwinning. De oefenmeester heeft zijn ploeg een 5-3-2-formatie aangeleerd en daar had Kockengen geen antwoord op. 

Binnen tien minuten lag de eerste treffer van de middag al in het netje. Na een assist van Dion Kroesbergen wist Michiel Schouter de 1-0 te maken. Diezelfde aangever was ook belangrijk bij de 2-0 van Sem Masselink en gaf ook de eindpass op Gert Jan Snijders. Daardoor stond het na een ruim half uur spelen al 3-0. 

,,Zij wisten niet hoe ze ons moesten bespelen”, zag ook Gesgarz. ,,We waren rustig aan de bal, vonden de vrije man en scoorden al snel drie keer. Dus tja, daar kan ik als trainer eigenlijk alleen maar tevreden over zijn.”

Pas in de 75ste minuut was er weer een treffer te bewonderen. Beide ploegen hadden op dat moment al flink gewisseld en het waren de bezoekers die Guido Prins wisten te passeren. Het slotakkoord kwam op naam van Adil el Bissis. 

* Morgen volgt een interview op beeld met Tom Gesgarz, waar hij vertelt over zijn eerste weken bij Veenendaal en zijn seizoensverwachtingen. 

advertentie
advertentie
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 3 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26