Afbeelding
DOVO.nl

DOVO vindt het welbekende buitenkansje en haalt nieuwe spits op

Voetbal

VEENENDAAL De selectie van voetbalvereniging DOVO wordt per direct aangevuld met Jordie van der Laan. De 26-jarige spits wordt bij DOVO gezien als het welbekende ‘buitenkansje’ en heeft vrijdagavond een akkoord bereikt met de club uit de derde divisie. 

door Jeroen van der Veer

Door de komst van Van der Laan krijgt trainer Scott Calderwood toch waar hij op hoopte. In de voorbereiding is gebleken dat Youri Rosenboom nog niet ver genoeg is in zijn revalidatieproces en Quincy Arends heeft door blessureleed nog amper een minuut gemaakt. Daarnaast is in de oefenwedstrijden gebleken dat Gino Dix een aardig balletje kan raken, maar de stap van de derde klasse naar de derde divisie wel groot is. 

,,Het is niet dat ik ontevreden ben over dit drietal”, aldus Calderwood, die ook Kai Huisman als centrumspits probeerde. ,,Alleen Jordie is zo’n speler die iets extra’s heeft. Hij heeft bewezen op derde divisie-niveau te kunnen scoren en voor hem waren de afgelopen twee seizoenen niet zoals hij had gehoopt. Bij ons krijgt hij nu de kans revanche te nemen en ons te voorzien van doelpunten.”

Eerder sprak Calderwood al eens met Van der Laan, maar toen kwam het niet tot een akkoord. Nu, drie dagen voor het verstrijken van de deadline, plaatste de boomlange aanvaller alsnog zijn handtekening. Dat deed hij trouwens niet voor het eerst, want in 2018 deed Van der Laan dit ook al. Toen besloot hij in te gaan op het aanbod van Telstar en vertrok alsnog.

Bij die profclub slaagde de spits niet, waarna hij in de afgelopen jaren onder andere minuten maakte bij Kozakken Boys en ASWH. Momenteel is hij clubloos, omdat een proefperiode bij het Deense Hobro IK op niets uitliep. Aanstaande zaterdag zal Van der Laan niet bij de wedstrijdselectie zitten. Aanstaande maandag sluit de centrumaanvaller aan bij de selectie van Calderwood.

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 12 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 12 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 14 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 19 uur geleden