Dennis van Meegdenburg met zijn zoon Jaidy.
Dennis van Meegdenburg met zijn zoon Jaidy. Brenda Dekker

Nieuwe generatie klopt op de deur bij GVVV: ‘Mijn zoon is anders dan ik ben’

Voetbal

VEENENDAAL Zelf scoorde Dennis van Meegdenburg flink wat treffers in het eerste elftal van GVVV en inmiddels heeft ook zijn zoon z’n debuut gemaakt in de hoofdmacht van de Veenendalers. Jaidy van Meegdenburg laat zich in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen zien en daar is de oud-GVVV-spits maar wat trots op. ,,Afgelopen zaterdag had ‘ie moeten scoren...daar pest ik hem thuis dan wel mee, ja.”

door Jeroen van der Veer

Al langer is GVVV bezig te zorgen dat voor de jeugd de stap naar het eerste kleiner wordt. Vorig jaar was onder andere Justin Spies een goed voorbeeld hiervan, maar in de huidige voorbereiding op een nieuw seizoen gaat het zelfs boven verwachting. Niet alleen Spies laat zich (opnieuw) zien, maar ook talenten Waïl Kada, Melvin van de Haar, Joey van de Steeg, Bilal Tmim en Jaidy van Meegdenburg laten merken op de deur te kloppen.

STERSPELERS WORDEN ,,Ik geniet daarvan”, is assistent-trainer Van Meegdenburg duidelijk. Een aantal van de eerder genoemde spelers mag dit seizoen nog in de JO19-1 uitkomen en was bij de groep gehaald om ervoor te zorgen dat hoofdtrainer Jochem Twisker op trainingsavonden elf tegen elf kon trainen. ,,Maar ze deden het daar zo goed, dat Jochem besloot ze ook speelminuten te geven. Ook daarin blijkt nu dat ze mee kunnen met het niveau, al zeggen oefenwedstrijden helemaal niets.”
Met die laatste zin wil Van Meegdenburg de verwachtingen temperen. Want dat die jonge jongens goed kunnen voetballen is duidelijk, maar in de tweede divisie wordt meer gevraagd. ,,Dat beseffen zij ook. Tot aan afgelopen zaterdag waren ze bij de A-selectie en nu keren sommigen terug bij hun eigen team. Dat is misschien schakelen voor ze, maar ook goed voor hun ontwikkeling. Daar moeten ze sterspelers worden en dan langzaam de stap naar de hoofdmacht maken.”

GENERATIE Als geen ander weet Dennis van Meegdenburg hoe belangrijk een ‘gouden lichting’ voor de club kan zijn. Zo speelde hijzelf jarenlang met een lichting die na een avontuur bij een betaald voetbalorganisatie terugkeerde bij GVVV. Zo iets kan in de toekomst weer gebeuren, denkt hij. ,,Ja, dat is mogelijk, maar laten we voorzichtig zijn. De spelers die nu aansloten zijn zeer talentvol en uit hun lichting lopen er drie of vier bij een profclub. Het zou dus kunnen dat dit een nieuwe generatie is, maar we kunnen niet in de toekomst kijken.”
De ex-spits wil vooral dat de jonge talenten genieten van het feit dat het momenteel goed gaat. Het is dan ook zaak deze stijgende lijn vast te houden: ,,Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ze het zo goed deden. Tegen VVOG vielen zij in en kantelde de wedstrijd en ook afgelopen zaterdag lieten zij zich zien. Daar geniet ik dan van op de bank.”

‘DE ZOON VAN’ Ook zijn Jaidy van Meegdenburg behoort tot deze generatie en afgelopen zaterdag genoot vader Van Meegdenburg van zijn zoon. ,,Het is bijzonder om hem in het eerste te zien spelen”, zegt de veertiger. ,,Toch is hij een hele andere speler dan dat ik was. Hij is een buitenspeler en heeft veel snelheid. Ik was echt een spits. Daarnaast is hij wat rustiger en zal hij niet snel een tikkie uitdelen. Dat deed ik wel regelmatig”, zegt hij lachend.
,,Afgelopen zaterdag had Jaidy een doelpunt moeten scoren”, blikt Dennis van Meegdenburg terug. ,,Daar pest ik hem thuis dan mee en ja, ook praten we veel over het spelletje. Toch behandel ik hem op de club niet anders dan anderen. Ik heb hem in het verleden eerder getraind en dus is het voor ons normaal. Wel is het zo dat ik extra hoop dat hij het goed doet, maar dat lijkt mij logisch als ‘vader van’, toch?”


advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 6 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 7 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 8 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 13 uur geleden