Afbeelding
VMHC Spitsbergen

Hockeysters Spitsbergen winnen ook de laatste wedstrijd van het jaar

Hockey

VEENENDAAL De hockeysters van Spitsbergen hebben zondag met 3-1 van Ares gewonnen. Coach Tim Klaren is tevreden met de winst op het koude Veenendaalse kunstgras: ,,Een goeie afsluiting van de eerste seizoenshelft”, noemt hij het.

door Arjan Broekstra

,,We begonnen sterk en konden elkaar meteen goed vinden. Al snel stonden we op 1-0 voorsprong. Julia (Ruland red.) onderschepte de bal, kwam de cirkel in en schoot de bal laag in. Die goede lijn hebben we de hele wedstrijd vastgehouden, we zijn sterk blijven hockeyen en waren vooral heel goed in de pressing”, begint Klaren.

VOORSPRONG VERDUBBELD

Nog voor het eind van het eerste kwart stond Spitsbergen op 2-0, met weer een goal als gevolg van het goede druk zetten van de Veenendaalsen: ,,Daphne Leewis onderschepte de bal en schoot hem direct met de backhand in de hoek. De rest van de eerste helft wisten we onze kansen niet meer af te maken, maar we hadden het spel wel in de hand. Ze hebben tot de rust geen kans gecreëerd!”, stelt Klaren.

GEEN FOUTEN MAKEN

Klaren gaat verder: ,,In de rust hebben we elkaar toegesproken. We wisten dat als we zelf geen fouten zouden maken, we vandaag moesten winnen. Toch kwamen zij door een mislukte scoop uit de counter op 2-1. Jammer, maar nog geen reden tot paniek. Helemaal niet toen Milou (van Hardeveld red.) de bal na een mooie opbouw, en een goeie sprint, binnenschoot.”

Ilse Kwint is door het team bekroond als vrouw van de wedstrijd: ,,De afgelopen weken heeft ze een enorme groei laten zien en vandaag was ze veruit de beste! Niet alleen verdedigend en in de pressing, maar ze heeft ook geen enkele foute pass gegeven vandaag!”, sluit de coach af.

KOPLOPER

Spitsbergen gaat door de overwinning als koploper de winterstop in, samen met Almelo dat vandaag de topper tegen Lelystad won.

advertentie
advertentie
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 33 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 18 uur geleden
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 20 uur geleden
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 20 uur geleden
Afbeelding
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55
Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 27 apr, 12:36
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby: 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 27 apr, 12:25