Foto uit archief.
Foto uit archief. @tedXmedia

Hockeyers Spitsbergen geven voorsprong van drie goals uit handen

Hockey

VEENENDAAL De Veenendaalse hockeymannen hebben zondagmiddag uit in Nieuw-Vennep met 5-4 verloren van MHC de Kikkers. Een voorsprong van drie goals van Spitsbergen was niet genoeg om de winst mee te nemen. Spits Douwe Wassink is teleurgesteld: ,,Waarom kunnen we nou niet gewoon een wedstrijd normaal uitspelen?”, vraagt hij zich af.

door Arjan Broekstra

,,Bijna elke wedstrijd beginnen we met een achterstand, deze keer was niet anders. Al snel stonden we, door wat wij een onterecht doelpunt vonden (de scheids had een overtreding over het hoofd gezien), achter.” Nog voor het tweede kwart kwam Spitsbergen langszij: De eerste en tweede goal aan Spitsbergse zijde worden door Wassink zelf gemaakt.

DRIE GOALS VOORSPRONG

,,Aan het begin van het derde kwart stonden we 1-4 voor, Rokkas (Gulkas red.) had in de tweede een strafcorner gescoord en ik had uit een goeie scoop van Hidde de Wit in de korte hoek gescoord.” Daarna begon het afzien voor de uitploeg, een hoop slordigheden brengt de Kikkers tien minuten voor tijd op gelijke hoogte (4-4).

ECHT WEGGEGEVEN

,,Wij creëerden op dat moment eigenlijk geen kansen meer”, zegt de spits. ,,Met nog anderhalve minuut te gaan geven ze hard voor, en tikt één van hun de bal bij de tweede paal binnen, 5-4... We hebben het echt weggegeven, en zij waren natuurlijk helemaal door het dolle heen.”

,,Dat was de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft, een paar jongens gaan nog de zaal in maar als team is het tijd om even de tijd te nemen en goed te bedenken hoe we het de volgende helft beter kunnen oppakken dan nu”, sluit Wassink af.

Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 30 minuten geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 2 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 3 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 21 uur geleden
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 23 uur geleden
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 23 uur geleden
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55