Foto uit archief.
Foto uit archief. @tedXmedia

Hockeyers Spitsbergen geven voorsprong van drie goals uit handen

Hockey

VEENENDAAL De Veenendaalse hockeymannen hebben zondagmiddag uit in Nieuw-Vennep met 5-4 verloren van MHC de Kikkers. Een voorsprong van drie goals van Spitsbergen was niet genoeg om de winst mee te nemen. Spits Douwe Wassink is teleurgesteld: ,,Waarom kunnen we nou niet gewoon een wedstrijd normaal uitspelen?”, vraagt hij zich af.

door Arjan Broekstra

,,Bijna elke wedstrijd beginnen we met een achterstand, deze keer was niet anders. Al snel stonden we, door wat wij een onterecht doelpunt vonden (de scheids had een overtreding over het hoofd gezien), achter.” Nog voor het tweede kwart kwam Spitsbergen langszij: De eerste en tweede goal aan Spitsbergse zijde worden door Wassink zelf gemaakt.

DRIE GOALS VOORSPRONG

,,Aan het begin van het derde kwart stonden we 1-4 voor, Rokkas (Gulkas red.) had in de tweede een strafcorner gescoord en ik had uit een goeie scoop van Hidde de Wit in de korte hoek gescoord.” Daarna begon het afzien voor de uitploeg, een hoop slordigheden brengt de Kikkers tien minuten voor tijd op gelijke hoogte (4-4).

ECHT WEGGEGEVEN

,,Wij creëerden op dat moment eigenlijk geen kansen meer”, zegt de spits. ,,Met nog anderhalve minuut te gaan geven ze hard voor, en tikt één van hun de bal bij de tweede paal binnen, 5-4... We hebben het echt weggegeven, en zij waren natuurlijk helemaal door het dolle heen.”

,,Dat was de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft, een paar jongens gaan nog de zaal in maar als team is het tijd om even de tijd te nemen en goed te bedenken hoe we het de volgende helft beter kunnen oppakken dan nu”, sluit Wassink af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 1 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00