Afbeelding
@tedXmedia

Hockeyvrouwen Spitsbergen winnen ‘pittige wedstrijd’ in Goor

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen hebben zondag in Overijssel met 2-4 gewonnen van Goorse HMC. De coach van Spitsbergen, Tim Klaren, vindt dat zijn team goeie stappen aan het zetten is: ,,Het was een pittige wedstrijd, we hebben met name problemen gehad met het fysieke spel van Goor, maar ik denk dat we hier veel van hebben kunnen leren.”

door Arjan Broekstra

Spitsbergen begint sterk: ,,Zij zakten in en lieten ons het spel maken, dat doen we maar al te graag. Na een afgekeurde goal wisten we net voor het eind van het eerste kwart de 0-1 te maken uit een strafcorner, gescoord door Daphne (Leewis red.). In het tweede kwart scoorde Rania (Zamouri red.), ze kwam goed voor haar vrouw na een actie op de achterlijn.”

BIJNA GEVAARLIJK

,,Daarna werden ze fysieker, en wij een beetje angstig door de felheid die ze in de duels stopten, het werd zelfs bijna gevaarlijk de bal aan te nemen!” Dat zorgde voor slordigheid en uiteindelijk ook de 1-2 tegengoal: ,,Na een slechte pass verloren we achterin op snelheid en scoorde Goor uit de counter.”

BESLISSING

In het derde kwart scoorde Leewis nog een strafcorner en in het vierde kwart speelde Zamouri drie tegenstanders uit en gaf een assist op Lotte Veenendaal, die knap was vrijgelopen en de vierde kon maken. ,,Daarna kregen we nog één tegengoal, eigenlijk ook weer op dezelfde manier als eerst. We wisten al dat we gewonnen hadden en waren voornamelijk bezig iedereen heel te houden”, sluit de coach af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00