Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Ted Walker fotografie

Spitsbergen speelt gelijk in ‘wedstrijd die op-en-neer ging’

Hockey

VEENENDAAL Op ‘Super Sunday’ speelde Spitsbergen afgelopen weekend met 4-4 gelijk tegen de hockeymannen van UNO: ,,Een tegenstander waar we toch altijd wel moeite mee hebben, daarom wilden we die gasten wel pakken vandaag ”, aldus spits Douwe Wassink.

door Arjan Broekstra

,,We begonnen goed, maar kregen in het eerste kwart toch de eerste goal tegen. We waren net niet helemaal scherp. Uit een strafcorner kwam de bal bij mij en ik kon gelukkig gelijk maken. Daarna kregen we een strafcorner. Rokkas Galkus sleepte die bal perfect in de linkerkruising, misschien wel de mooiste sleep van het seizoen. “

In de rest van de eerste helft maakte UNO er twee en kwam Spitsbergen alweer snel achter. Vervolgens kreeg Galkus de bal op kopcirkel en werd hij door de keeper onderuit geveegd. De strafbal werd door Spitsbergen gescoord en de eerste helft eindigde in 3-3.

FROMMELGOAL

De tweede helft begon Spitsbergen met een voorsprong door Marnix Oude Booijnk. ,,Uit een soort frommelgoal kreeg hij de bal voor zijn stick en die ging erin.” Wassink gaat verder: ,,Winnen was leuk geweest, maar meer zat er niet in; zij maakten de 4-4 en daar eindigde de wedstrijd ook. Zoals het gaat op Super Sunday hebben we de dag afgesloten door met de andere teams - waaronder de tegenstanders - een lekker feestje te vieren.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 11 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 14 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03