Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Ted Walker fotografie

Spitsbergen speelt gelijk in ‘wedstrijd die op-en-neer ging’

Hockey

VEENENDAAL Op ‘Super Sunday’ speelde Spitsbergen afgelopen weekend met 4-4 gelijk tegen de hockeymannen van UNO: ,,Een tegenstander waar we toch altijd wel moeite mee hebben, daarom wilden we die gasten wel pakken vandaag ”, aldus spits Douwe Wassink.

door Arjan Broekstra

,,We begonnen goed, maar kregen in het eerste kwart toch de eerste goal tegen. We waren net niet helemaal scherp. Uit een strafcorner kwam de bal bij mij en ik kon gelukkig gelijk maken. Daarna kregen we een strafcorner. Rokkas Galkus sleepte die bal perfect in de linkerkruising, misschien wel de mooiste sleep van het seizoen. “

In de rest van de eerste helft maakte UNO er twee en kwam Spitsbergen alweer snel achter. Vervolgens kreeg Galkus de bal op kopcirkel en werd hij door de keeper onderuit geveegd. De strafbal werd door Spitsbergen gescoord en de eerste helft eindigde in 3-3.

FROMMELGOAL

De tweede helft begon Spitsbergen met een voorsprong door Marnix Oude Booijnk. ,,Uit een soort frommelgoal kreeg hij de bal voor zijn stick en die ging erin.” Wassink gaat verder: ,,Winnen was leuk geweest, maar meer zat er niet in; zij maakten de 4-4 en daar eindigde de wedstrijd ook. Zoals het gaat op Super Sunday hebben we de dag afgesloten door met de andere teams - waaronder de tegenstanders - een lekker feestje te vieren.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 4 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 21 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55