Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Ted Walker fotografie

Spitsbergen speelt gelijk in ‘wedstrijd die op-en-neer ging’

Hockey

VEENENDAAL Op ‘Super Sunday’ speelde Spitsbergen afgelopen weekend met 4-4 gelijk tegen de hockeymannen van UNO: ,,Een tegenstander waar we toch altijd wel moeite mee hebben, daarom wilden we die gasten wel pakken vandaag ”, aldus spits Douwe Wassink.

door Arjan Broekstra

,,We begonnen goed, maar kregen in het eerste kwart toch de eerste goal tegen. We waren net niet helemaal scherp. Uit een strafcorner kwam de bal bij mij en ik kon gelukkig gelijk maken. Daarna kregen we een strafcorner. Rokkas Galkus sleepte die bal perfect in de linkerkruising, misschien wel de mooiste sleep van het seizoen. “

In de rest van de eerste helft maakte UNO er twee en kwam Spitsbergen alweer snel achter. Vervolgens kreeg Galkus de bal op kopcirkel en werd hij door de keeper onderuit geveegd. De strafbal werd door Spitsbergen gescoord en de eerste helft eindigde in 3-3.

FROMMELGOAL

De tweede helft begon Spitsbergen met een voorsprong door Marnix Oude Booijnk. ,,Uit een soort frommelgoal kreeg hij de bal voor zijn stick en die ging erin.” Wassink gaat verder: ,,Winnen was leuk geweest, maar meer zat er niet in; zij maakten de 4-4 en daar eindigde de wedstrijd ook. Zoals het gaat op Super Sunday hebben we de dag afgesloten door met de andere teams - waaronder de tegenstanders - een lekker feestje te vieren.”

Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 9 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 18 uur geleden
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 19 uur geleden
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 20 uur geleden
Afbeelding
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55
Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 27 apr, 12:36
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby: 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 27 apr, 12:25