Afbeelding
@tedXmedia

Onbeslist gelijkspel tussen Spitsbergen en Leeuwarden in langverwachte confrontatie

Hockey

VEENENDAAL De langverwachte strijd tussen de nummer 1 en nummer 2 uit de competitie is onbeslist gebleven. De vrouwen van Spitsbergen speelden tegen de nummer 2 uit Leeuwarden. Een tamme start, spannende slotfase en een doelgericht Spitsbergen bleken niet voldoende om met drie punten van het veld te lopen. De Veenendalers zullen genoegen moeten nemen met een 3-3 gelijkspel: ,,We waren technisch en tactisch vele malen beter dan de tegenstander”, aldus trainer Tim Klaren.

door Siem van Eck

Op een koud sportveld, met hier en daar een zonnestraaltje en een handjevol publiek, werd de titanenstrijd uitgevochten tussen Leeuwarden en Spitsbergen, beide koplopers in de competitie. Het was Spitsbergen dat aan een tam spel begon. Ze speelden een statisch spel dat direct werd afgestraft door de tegenstander: 0-1. ,,Het ging wat minder dan dat we normaal spelen,” vertelt speelster Julia Ruland. ,,We begonnen erg slap, waardoor we snel 0-1 achterkwamen. We hebben ons daarna herpakt. Met de gelijkmaker van Daphne Leewis.”

MOOI HOCKEY

Spitsbergen liet het er niet bij zitten en was later in de wedstrijd heer en meester. Het was echter Leeuwarden dat zich niet van haar stuk liet brengen en verdedigend de boel op slot gooide. De counters en lange ballen van de tegenpartij hielden de spanning in de wedstrijd. ,,Opbouwend hebben we in het begin wat laten liggen”, aldus Klaren. ,,Dan word je door een betere tegenstander als Leeuwarden direct afgestraft. Daarna zijn we de gehele wedstrijd beter geweest. We stonden opbouwend beter; de tegenstander gaf enkel lange klappen naar voren. Ze speelden geen mooi hockeyspel en wij hadden veel meer rust.”


Spitsbergen was niet dodelijk genoeg in de afronding- @tedXmedia

In de afronding was Spitsbergen niet dodelijk genoeg. Het team liet de wedstrijd onbeslist tot een kwartier voor tijd. Een eigen doelpunt van Leeuwarden na een harde pass richting het doel zette de Veenendalers op een 2-1 voorsprong. Nog geen minuut later was het Ruland die de 3-1 binnenschoot: ,,Het derde kwart zakten we opnieuw in,” vertelt Ruland. ,,Toch scoorden we in het laatste kwartier twee goals. Maar daarna zakten we opnieuw in en kwamen de tegenstanders terug op de 3-3 gelijkmaker.”

De helft van het team liep op het laatste moment ook niet meer mee terug

CONDITIE

Het momentum was van korte duur toen Leeuwarden het uitgeputte Spitsbergen genadeloos afstrafte: ,,De conditie was niet voldoende en de helft van het team liep op het laatste moment ook niet meer mee terug,” vertelt speelster Rania Zanouri. ,,En zij konden door het midden komen en vanuit daar de aanval opzetten. Daar zijn de fouten gemaakt. We zijn de twee koplopers; de wedstrijd ging vandaag gelijk op, waar wij bij vlagen niet ons beste spel neerzetten. Al hebben we vrijdag ook een wedstrijd achter de rug gehad en we hebben vandaag toch nog geknald en ook een voorsprong kunnen afdwingen. Alleen het is jammer dat het de andere kant op valt, al hebben we wel een punt binnengesleept.”


Rania Zamouri met een schot op doel- @tedXmedia

Ook de trainer is het hiermee eens: ,,We hadden hier moeten winnen. Toch denk ik dat er mooie stappen zijn gemaakt de afgelopen tijd. Het is een volledig nieuw team en je merkt dat het langzaam een team begint te worden. Ze willen voor elkaar werken en strijden op het veld. Ook technische aspecten in het spel van het team zie ik veranderen, wat we ook op de training oefenen. Dit brengt ons ook tot waar we nu staan.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 13 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03