Afbeelding
VMHC Spitsbergen

Spitsbergen met uitstekend gevoel terug uit Wijk bij Duurstede

Hockey

VEENENDAAL De zaalhockeyvrouwen van Spitsbergen hadden een succesvolle zondagmiddag met twee gewonnen wedstrijden. Coach Tim Klaren spreekt vol trots over zijn elftal: ,,Ik ben zeer tevreden, alles viel gewoon perfect in elkaar vandaag. In het veld werd zelfs hardop gelachen, de sfeer was geweldig.”

De eerste wedstrijd was tegen de ploeg van DorstetiHet begin van die wedstrijd bleek achteraf gezien het lastigste deel van de dag voor Spitsbergen. Klaren geeft de concentratie van zijn team de schuld: ,,Daardoor kwam ook de 1-0, de welbekende ‘dekkingsfout’ deed ons weer de das om”, grapt de coach.

TEAMSPIRIT Spitsbergen kwam op 1-1 door een mooi opgebouwde aanval en een geweldig schot van Julia Ruland,,Ze schoot de bal echt vanuit een onmogelijke hoek in de kruising. Hierdoor kwam de teamspirit erin en wisten we zeven minuten voor tijd de 2-1 te scoren door een goal van Ruby van der Stokdie goed aansloot en voor haar verdediger opdook in de cirkel.

TWEEDE WEDSTRIJD ,,De tweede wedstrijd tegen Doorn hebben we uitstekend opgepakt”, zegt de coach over de 0-5 overwinning. ,,Onze passes waren scherp, de opbouw was goed en de teamafspraken werden uitstekend uitgevoerd. Daarom scoorden we ook al heel snel.” De eerste goal viel uit een strafcorner en Spitsbergen wist vervolgens nog eens vier keer te scoren. De mooiste goal van de dag werd gescoord door Julia Ruland, die eerst naar buiten toe trok, toch naar binnen ging en een perfecte bal in de verre kruising schoot. ,,Misschien wel de mooiste goal van het seizoen”, voegt Klaren toe.

COMPLIMENTEN De trainer was zeer tevreden over de prestaties van de ploeg. Hij deelt achteraf ook nog twee complimenten uit: ,,Aan Noor Hoogendam, onze aanvoerster, die vooral verdedigend erg belangrijk was vandaag, en aan Dominique Zwart, de beste op het veld. Ze was verdedigend ook belangrijk maar vooral opbouwend deed ze alles perfect vandaag.”

De doelpuntenmakers waren Julia Ruland (2x), Dominique Zwart (2x), Ruby van der Stok, Noor Hoogendam en Dewi Schoeman.

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 9 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 9 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 11 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 16 uur geleden