Foto uit archief.
Foto uit archief. Ted Walker fotografie

Hockeyers Spitsbergen spelen gelijk tegen Overbetuwe

Hockey

VEENENDAAL De hockeymannen van Spitsbergen hebben de wedstrijd tegen Overbetuwe vandaag met 2-2 afgesloten, zo sprokkelen ze er nog één puntje bij in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Coach Amanda Koopmans klinkt tevreden over de uitslag: ,,Het was een spannende pot en ik denk dat het een terechte eindstand is.”

door Arjan Broekstra

,,We hadden afgesproken om direct hoog druk te zetten en ze vast te zetten op hun eigen helft, dat wilde niet lukken. De eerste vijf minuten werden we echt overlopen”, zegt de coach. ,,Zij hadden een hele snelle omschakeling, daardoor kwam onze verdediging vaak in de problemen. We kregen gewoon geen grip op ze.” Die ongrijpbaarheid in de counter zorgde dan ook voor de vroege 0-1 achterstand volgens Koopmans.

GEWELDIGE DIEPTEBAL Het tweede kwart kwam Spitsbergen wat beter in het spel, een een-tweetje tussen Alex Heuvelman en Freek van der Wilt bracht de Veenendalers op gelijke hoogte door een goal van laatstgenoemde. ,,Daarna kwamen we ook op voorsprong door een fantastische pass van Quinten (Koopmans red.), van de middenlijn geeft ’ie een geweldige dieptebal op Rokkas Gulkas, die in een één-op-één wint van de keeper.”

,,We hadden in de kleedkamer gesproken over die gevaarlijke omschakelingen, en dat we dichter op onze tegenstander moesten verdedigen om de tacklebacks goed uit te kunnen voeren”, zegt de coach. Die aanpak zorgde ervoor dat Spitsbergen geen countergoals meer tegen kreeg, maar Overbetuwe scoorde de gelijkmaker wel: ,,Dat was een heel aparte goal, na balverlies stonden we achterin helemaal verkeerd. Die chaos in de cirkel zorgde ervoor dat zij toch nog konden scoren.”

SLOTAKKOORD Vlak voor het einde van de wedstrijd heeft Spitsbergen nog een aantal kansen op de gelijkmaker: ,,Tien minuten voor tijd krijgen we eigenlijk een onterechte strafbal mee, maar Tijn Roggeband schoot die helaas op de kruising, ook missen we op het eind nog een strafcorner. Dat was wel balen want we waren in die laatste 10 minuten met succes heel veel druk naar voren aan het zetten.”

De volgende wedstrijd voor de mannen zal plaatsvinden in Amersfoort bij HC Eemvallei, op 12 maart 2023.

Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 53 minuten geleden
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 6 uur geleden
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 6 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 8 uur geleden
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 8 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 12 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 13 uur geleden