Dames 1 selectie
Dames 1 selectie Oscar Vonder

Spitsbergen walst na zwak begin over Roden heen: ‘Onze teamspirit heeft de doorslag gegeven’

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen hebben zondag een 5-3 overwinning geboekt tegen Roden. ,,Dit is een fijne afwisseling na de resultaten van afgelopen weken”, vindt speelster Natalya van Beek. ,,We wonnen omdat we allemaal keihard voor elkaar hebben gewerkt.”

door Arjan Broekstra

Het verlies in de Silver Cup afgelopen vrijdag was tekenend voor het spel van Spitsbergen afgelopen weken: goed spel maar geen doelpunten. Vandaag tegen Roden bewijst het team wel te kunnen scoren, met maar liefst drie goals het laatste kwart van de wedstrijd. Van Beek klinkt opgewekt: ,,We hadden ook écht de drive om te winnen, de goals van vandaag kwamen allemaal tot stand door de teamspirit die we hebben laten zien.”

Spitsbergen kwam in het eerste kwart slecht uit de verf. Een zwakke passing en slechte druk bij balverlies zorgden ervoor dat de vrouwen al snel met 2-0 achter stonden. ,,Het kwam misschien ook wel een beetje door het lustrumfeest van afgelopen weekend”, grapt Van Beek. 

OMDRAAIEN De dames draaiden de wedstrijd in het volgende kwart steeds maar om naar hun eigen hand. ,,Vanaf toen domineerden wij echt de wedstrijd. We begrepen wat er misging in het begin en draaiden om wat er eerder minder goed ging. Er werden goede tacklebacks gelopen en de verdediging was sterk, maar het belangrijkste was dat we in elke situatie op het veld voor elkaar aan het vechten waren.” 

Jaimy Terschegget scoorde snel de 2-1, vervolgens maakte Julia Ruland nog een goal die afgekeurd werd. Dat hield haar echter niet tegen want drie minuten daarna scoorde ze wél de 2-2.

BETERE CONDITIE ,,In de rust hebben we besproken dat we het tempo hoog moesten houden, we merkten dat onze conditie beter was en dat ze al moe werden. We moesten ze achter de bal aan laten lopen en de bal gewoon vaker voor het doel pompen.” 

Van Beek gaat verder: ,,Het derde kwart hebben we behoorlijk onder druk gezet. We waren continu in de aanval maar we kregen alsnog een tegengoal. Gelukkig hebben we dat in het laatste deel goed gemaakt.’’

In het laatste gedeelte van de wedstrijd scoorde ‘Spits’ drie keer. Fleur Oldenboom, Dewi Schoeman en Julia Ruland verdienen de punten voor het team. ,,Het baltempo ging omhoog, we verzorgden zuivere passes en met veel goede een-tweetjes hebben we de wedstrijd afgesloten”, sluit Van Beek af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden