Afbeelding
Fred van de Flier

VMHC Spitsbergen luidt de noodklok: ‘Er moet iets gebeuren’

Hockey

VEENENDAAL Bij hockeyvereniging VMHC Spitsbergen luiden ze de noodklok omdat ze broodnodig jongens nodig hebben. De vereniging ziet het aantal hockeyende mannen en jongens teruglopen en daardoor is er zelfs al eens nagedacht om zich als club volledig te richten op de meisjes. Zo ver wil men echter niet gaan en daarom worden er acties op touw gezet. ,,We hebben goede hoop.”

door Jeroen van der Veer

,,We missen bij de jongens hele jeugdlijnen”, betreurt Hidde van der Wilt, lid van de technische commissie, de situatie. ,,Hierdoor moeten jongens vervroegd naar een hoger team of spelen sommigen meerdere wedstrijden op een dag. Dat is natuurlijk niet de ideale situatie en daarom moet er iets gebeuren. 

Er is al een clinic georganiseerd en de komende weken komen er meerdere wervingsacties. ,,Je merkt gewoon dat jonge jongens veelal voor het voetbal kiezen. Er zijn zes voetbalclubs, dus die concurrentie is groot. We hebben nu onder de honderd jongens-leden en dat is te weinig. Dat aantal moet echt omhoog.”

We kunnen nu dus echt niet stilzitten en willen de jongenstak niet opgeven

Daarmee hoopt de club dat ze gesteund worden door de nieuwbouwwijk. Daar zitten mogelijk potentiële hockey-talenten. ,,Maar”, weet Van der Wilt ook. ,,Daar wonen stellen die net voor het eerst papa en mama zijn geworden. Voordat die kinderen de leeftijd hebben om op hockey te gaan, zijn we vijf jaar verder. We kunnen nu dus echt niet stilzitten en willen de jongenstak niet opgeven.”

Bij VMHC Spitsbergen hoopt men dan ook dat jongens zich melden om een gratis training te volgen of om zich in te schrijven als lid. ,,In juni moeten we doorgeven welke ploegen we inschrijven. We hebben dus nog eventjes, maar het moet niet te lang duren allemaal. Maar hé, de jongenstak opgeven? Nooit.”

advertentie
advertentie
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 46 minuten geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 47 minuten geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 5 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17