Foto uit archief.
Foto uit archief. Ted Walker

Hockeyvrouwen Spitsbergen pakken de draad weer op

Hockey

VEENENDAAL Na een zomerbreak van drie weken, hebben de hockeyvrouwen van VMHC Spitsbergen afgelopen woensdag weer een oefenwedstrijd gespeeld. De Veense dames gingen vrolijk verder waar ze voor de stop gebleven waren en er werd overtuigend met 2-7 gewonnen.

door Jeroen van der Veer

Door drie afwezigen werd het team aangevuld met Leanne Boere, Noor Kennepohl en Imke van Bouwhorst en met hen bij de selectie werd Westerduiven vakkundig verslagen.

De Veenendalers kwamen tegen de ploeg uit de derde klasse (vorig jaar tweede geëindigd) via Lynn van Mourik al snel op voorsprong en daarna ging het in het tweede kwart snel. Syl van Mourik scoorde uit een strafcorner op aangeven van Jaimey Terschegget, Noah de Man scoorde op aangeven van Michelle Bolderman en Lynn van Mourik scoorde haar tweede op aangeven van Jaimey Terschegget.

,,In het derde kwart gaven wij Westerduiven iets meer vrijheid, maar wisten we nog wel tot scoren te komen", aldus coach Nicky Roelofs. ,,Uit een strafcorner schoot Noor Kennepohl de bal in de kruising. In het vierde kwart werd het wat rommeliger maar wist Lynn van Mourik haar hattrick compleet te maken op aangeven van Noah de Man. Diezelfde Noah de Man maakte in de laatste minuut een wereldgoal op aangeven van Jaimey Terschegget."

In het laatste kwart wist Westerduiven ook nog twee keer tot scoren te komen. ,,Een fantastische teamprestatie met 2-7 als eindstand."

Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 11 uur geleden
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby; 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 11 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 26 apr, 20:35
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 26 apr, 15:08
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 26 apr, 14:50
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 26 apr, 13:00
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 26 apr, 12:59